USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Herkes işini yapsın!

22-03-2017

Bursaspor’da şampiyonluktan beri işler yolunda gitmiyor. Şampiyonluk camianın psikolojisini değiştirdi.

Şampiyonluk öncesi az da olsa var olan sıkıntılar tavan yapmış durumda. Bunun en büyük nedeni camiayı oluşturan öğelerin kendi alanlarında yetersiz olmalarına rağmen başka konularda faaliyetlere girmeleri. Aslında kendi alanlarındaki yetersizliklerin de sebebi bu.

Şehir dinamikleri, yönetim, divan, kongre üyeleri, takım, taraftar, medya hepsi şuan görevini yeterince yapamıyor ya da yanlış yapıyor.

Kısa kısa ele alalım…

 

İLERİ GELENLER

Ben kendi adıma pek itibar etmesem de böyle bir kavram var sonuçta. Kentin siyasetinde, iş dünyasında ileri gelenleri, kuruluşları ile eski başkan ve yöneticilerinden bahsediliyor yani

Peki bu ileri gelenlerden ne bekleniyor ?

Bursaspor’un sunduğu hizmetlere katılıp maddi manevi destek olmaları, çevreleri ve lobileriyle kulübün gücünü hissettirmeleri, kulübün zor zamanlarında veya uğradığı haksızlıklarda bir araya gelerek taşın altına gerçekten ellerini koymaları. Görevdeki yönetim kuruluna destek vermeleri

Peki bu ileri gelenler ne yapıyorlar ?

Yukarıda ifade ettiklerim hariç her şeyi yapıyorlar desek yanlış olmaz sanırım.

Kulübün marka değerinden faydalanıp, reklamlarını yapıyorlar; ama maddi manevi en ufak bir destekleri olmuyor.

Kendileri için çerez parası bile sayılmayacak localardan bile almıyorlar. 

Aksine bunlardan bazıları kendi ticari yatırımlarına kulübü müşteri yapmak için baskı yapıyorlar.

Yani kulübe maddi destek olacaklarına kulüpten maddi destek alma çabasındalar.

Siyasi kanattaki ileri gelenler de ya üzerlerine aldıkları işleri ya yarım bırakıp kulübü zarara uğratıyorlar yada seçim dönemi atkısını takarak oy istedikleri kulübün adını dahi anmıyorlar.

Özellikle bazı siyasilerin, ve eski başkanların en büyük zararlarından birisi de kendilerine yakın gördükleri kişileri başkanlık makamında, yönetimde, teknik kadroda veya kulüp içinde bir yerlerde görme çabaları. Üzerlerine vazife olmadığı halde kulübün bir yerlerine sürekli birilerini sokuşturma peşindeler. Bunu geçmişte de çok yaşadık şuanda da yaşıyoruz.

 

YÖNETİM

Hazırlıksız ve bilgisiz olarak geldikleri makamda aldıkları hatalı kararlarla kulübü zor duruma sokuyorlar.

Seçim öncesi vaatlerinin hiç birini gerçekleştiremedikleri, görev süresinde ise düzelteceğiz dedikleri hiçbir şeyi düzeltemedikleri halde hatalarına inatla devam ediyorlar. Bu kadar hataya, yanlışa rağmen suçu da kesinlikle kendilerine görüp özeleştiri yapmıyorlar.

Yönetim kurulunun asıl işi sportif alanı doğru kişilere emanet edip kulübe önce sportif başarıyı getirmektir. Onun bunun tavsiyesi ile yapılan görevlendirmelerle gelinen nokta ortada. Kendi iş alanlarında kritik noktalara birileri önerdi diye işi bilmeyen kişileri nasıl getirmiyorlarsa bunu kulüpte de yapmamalılar.

 

TAKIM

İki bilemedin üç isim dışında bu kulübün kapısından dahi içeri giremeyecek kapasitede bir oyuncu topluluğundan bahsediyoruz. O yüzden çok fazla şey beklemek zaten anlamsız. Ancak hak ettiklerinden ve değerlerinden çok daha fazlasını kazanan bu futbolculardan en azından çok daha fazla mücadele etmelerini beklemek camianın hakkı.

 

DİVAN

Divandan beklenen görev tanımları içerinde başta yer alan Bursaspor Kulübü'nün üzerinde güvenli bir denetim mekanizması olarak yer alması, son dönemde kendilerine verilen sadece Bursasporlu üye profili oluşturulması ile ilgili çalışmalarına uygun hareket etmeleridir. Zaman zaman olduğu gibi birilerinin güdümünde değil sadece Bursaspor’un çıkarlarına göre hareket etmeleri gerekiyor. Bursaspor kimsenin oyuncağı değil. Bursaspor’un üzerinde taraftarın dışında da bir güç yok.

 

KONGRE ÜYELERİ

Eş dost yönlendirmesi veya kendine yakın kişilerin iş başına gelmesini düşünerek değil de iyi araştırıp Bursaspor’a gerçekten fayda sağlayacak kişileri görev başına getirme çabasında olunmalı. Evet seçimlerde çok iyi adaylar boy göstermedi bugüne kadar belki ama bazı dönemlerde yapılan yanlış tercihler çok büyük zararlara neden oldu.

 

TARAFTAR

Taraftarın asli görevi şehirdeki Bursasporluluk ruhunu yayması, maçlarda ise takımına gücünü hissettirmesi rakiplere de baskı unsuru olabilmesidir. Bunların dışında faaliyetleri tabi ki olabilir; ama taraftar denince akla ilk gelen bunlardır.

Bizim taraftarımız ise deplasmanlarda çok iyi. Ancak Bursa’daki maçlarda o eski havasında kesinlikle değil.

Takımın durumunun da buna etkisi vardır; ancak kötü sonuçlara imza atan kadroların geçmişte nasıl desteklendiğini hatırlıyoruz.

O meşhur korkulu Bursa deplasmanı havası artık yok.

Herkes ayrı telden çalıyor. Takıma destek, rakibe ve hakeme baskı olması gereken seviyenin çok altında.

Tüm bunların nedeni de taraftar gruplarının kulüple ilgili başka konulara konsantre olmaları kafa yormaları.

Tamam oralarda da söz hakları var hatta en çok onların var; ama tribünler böyle gazı kaçmış gazoz gibi olunca ister istemez diğer işlerin anlamı olmuyor.

Çünkü taraftarın asıl işi tribün. Önce oranın hakkını vermek lazım

 

MEDYA

Yıllardır en güçlü yerel medya Bursa’da. Bursaspor’un şehirdeki etkisine yerel medyanın katkısı büyük.

Kulüple alakası olmayan kişiler bile medyanın etkisi ile Bursaspor’la etkileşme girmek istiyor.

Bunlar medyanın olumlu yönleri. Ancak olumsuz tarafları da çok.

Medyadan beklenen doğru haber ve konulara Bursaspor’un penceresinden bakmasıdır.

İşte bu noktada “Bir kısım” medya bu doğrultuda hareket etmiyor.

Patronunun görüşlerine göre veya kendi hedef veya menfaatine göre Bursaspor’a yaklaşan, Bursaspor’u işleyen isimlerde medya camiasında yer alıyor maalesef.

Neyse ki art niyetle veya menfaat gözeterek karalanan her satırı, kurgulanan her haberi insanlar ayırt edebiliyor. Medya olarak şunu idrak etmek gerekiyor. Bursaspor’un başarısı şehirdeki her olgu gibi medyaya da maddi manevi yansıyacaktır. O yüzden de ona göre hareket etmelidir.

İşte Şampiyon Bursaspor’un şuan içinde bulunduğu sürecin ana nedeni yukarıda özetlemeye çalıştığım atmosferdir.

Yani camiayı oluşturan unsurların kendi alanlarındaki konuları bırakıp veya o alanlarda yanlış hareketlerde bulunmalarıdır.

Herkesi bulunduğu konumda Bursaspor’un hakkını gözeterek işini yaparsa şuan içinde bulunulan durumdan da kulüp kurtulacaktır.

 

İşte bu yüzden herkes önce kendi işini iyi ve doğru yapmalı

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?