USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Umut verici

11-03-2017

Çevresi Topkapı Sarayı ve Disneyland karışımı bir dizayna sahip Osmanlı Stadına yaklaşırken ev sahibinin ağır bastığının farkındaydık. Stat hoparlörlerinden son ses çalınan mehter marşları, mesaideki (!) Osmanlı seyircisinin de buna balina çağırışları ile eşlik etmesi kafamızı maç öncesi allak bullak etmişti. Öte yandan Osmanlı yönetimi stat dışına harcayacağı parayı saha zemini için harcasa çok daha iyi olurdu diye de eminim sahayı gören herkes düşünmüştür.

Kadroları alıp maça yoğunlaşmaya çalıştığımızda sakatlar ve cezalılar  nedeni Mutlu Hoca’dan radikal ve cesur tercihler gördük.

Aziz sağa çekilmiş, Onur da asıl yerine alınmıştı. Mert Örnek sağda John ise solda  Deniz’de olması gereken yerde yani santrafor mevkiindeydi. Genç Mert Örnek de sağ açıktaydı. Merter ve Faty göbeği ile rakibi karşılama planlanmıştı. Özellikle Mert'e dikkat etmeye çalıştım. Başlarda zorlansa da sonraları daha verimli oldu. Mümkün olduğu kadar şans bulmalı fikri verdi.

 

Özetle bir arada görmediğimiz bambaşka bir 11 ile Bursaspor sahadaydı.

 

Ev sahibi önde basarak hedefe ulaşma çabasına girerken, fırsat bulduğunda rakip kaleye inmeye çalışan Bursaspor başlarda zorlansa da ilerleyen dakikalarda önceki maçlardaki istatistiklerinin aksine gerek kanatlardan gerekse attığı şutlarla rakip kaleyi sık sık yoklamaya başladı.

Maçın ilk yarısında topa sahip olma ve şut olarak dengede geçti denebilir.

Buna karşın Osmanlı da göbekten yaklaşmayı denerken özellikle Merter ve Şamil’in yerinde müdahaleleri Ankara ekibinin ataklarının bir kısmını eritiyordu. Harun’a kadar ulaşan toplarda ise başarılı eldiven devreye girdi.

 

Tabi ki Harun’un performansının da altını çizmek gerekiyor. Başarılı kaleci müdahalelerinde başarılıydı; ama golde kısa düşen müdahalesi şansızlığıydı.

 

Asıl yerinde oynayan Deniz’in performansı da dikkat çekiciydi. Gerçek yerinde oynayan bu oyuncunun daha istekli olduğu çok net olarak görülüydü. Koştu, bastı, şut attı yeri geldi defanstan top çıkardı. Penaltı golü de moral oldu.

 

Pablo da diğer maçlara göre daha hareketli olan arkadaşlarını iyi yönetti. Top O’nun ayağındayken çevresinde ne kadar çok hareketli arkadaşı varsa takım adına o kadar iyi oluyor. Çünkü Pablo en uygun adamı anında bulup topla buluşturabilecek özellikte. Tangocu’ya ne kadar çok pas alternatifi oluşturulursa verimi o kadar artıyor.

Bursaspor rakip alana inme çabalarının karşılığını ilk yarı sonlarında kazandığı golle aldı.

Maçın ikinci Osmanlıspor skoru dengeleme çabasıyla daha fazla yüklenirken, Bursaspor skoru artırma fırsatlarını değerlendiremedi. Bunun sonucu olarak maçın sonlarında gelen gol skora dengeyi getirdi.

 

Fizik gücü üst seviyedeki rakiplere karşı öne geçmeyi başarabildiyseniz skoru artırmanız gerekir. Aksi takdirde maçı tutmanız zor olur, öyle de oldu.

 

Bu şekilde yani son dakikalarda gol yiyerek iki puan kaybetmek üzücü görünse de maç içindeki mücadele ve önceki haftalara göre olumlu anlamda yukarı çekilen oyun istatistikleri çok önemliydi.

 

Farklı ve riskli bir 11’le sahada yer alan Timsah’ın sergilediği görüntü önceki haftalara göre olumluydu.

Bu zor deplasmandan puanla dönmek Bursaspor’un mevcut kadrosu için başarıdır.

Takımda gözle görülür bir kıpırdanma var. Kalan haftalar için umut verici olan taraf da bu. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?