USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çok önemli

04-03-2017

 

Ligin en az gol atan ve en çok gol yiyen takımlarından lig sonuncusu Gaziantep konuk ediliyor; ama  maçın kazanabileceğinden emin olan yok. Bu zaten Bursaspor’un son haftalardaki performansı ile ilgili her şeyi özetliyor. 

 

Yönetim de böyle bir rakibe karşı primi ikiye katlamış.

Neyse prim konusunu ( personel primleri dahil ) pazartesi ele alacağım.

 

Maça dönelim…

 

Gaziantep’in oyunun merkez Barış Yardımcı. Kırmızı siyahlı ekibin beyni konumunda. Güneydoğu ekibinin geride verdiği boşluklar izlediğim bazı maçlarda dikkatimi çekmişti.

Acaba Timsah Arena’da da aynı zaafı sergilerler mi ? diye bir beklenti vardı bende.

 

Ama birazdan anlatacağım eksikler nedeniyle Bursaspor bu ortamı bulamadı.

 

Bursaspor ofansif bir kurgu ile sahada yer almayı planlamıştı; ama

 

Stancu’nun sakatlığı kötü bir zamana denk gelmişti.

Bursaspor’da gole en yatkın isim Stancu. Merkezde oynadığı takdirde iyi servis alırsa karşılığını verebilecek kalitede bir isim; ama sakatlığı nedeniyle sahada O’nun yerine Kubilay vardı.

 

Kubilay güçlü değil, ayaklarına hakim değil. En önemlisi bir golcü olarak olması gereken yerlerde hiç değil. Hiç bir şey yapamıyorsa doğru koşularla rakip ceza alanını karıştırabilir. Bunu da yapmıyor. Ayakta bile duramıyor. Bu haliyle skora göre belki süre alabilir; ama kritik maçlara çıkan Timsah’ın golcü bölgesini dolduramıyor. İlave antrenman yemesi şart.

 

Del Valle ile Bursaspor yine adeta eksik oynadı. Venezuellalı iyi adam eksiltiyor. Ama malum final hareketleri facia. İnanın top O’na geldiği zaman bakmıyorum artık!

En iyisi bir arkadaşı pozisyonlarda ona refakat etsin! O da adamını geçince, o refakatçiye pas versin de her pozisyon heba olmasın!

Yani her top bu kadar mı kötü kullanılır inanılır gibi değil.

 

Diğer kanatta Onur ise zaman zaman oyunu genişletme çabasındaydı. Onur ideal bir ön kanat değil. Mecburi durumlarda önde oynayabilir. Çizgiden çok, içeri kat ettiği anlarda etkili olabilecek bir isim. Final vuruşu sıkıntısı O’nda da mevcut.

 

Özetle Bursaspor yine kanatta ve forvette yetersiz isimlerle mücadele etti.

 

Bu şartlarda bir takımın maç kazanması rakip kim olursa olsun gerçekten zor.

Bursaspor hücumu genişletemediğinden aralara adam da sokamıyor.

Pablo’da bu durumda topları iğne deliğinden geçirmeye çalışıyor. Jorquera’nın da katkısı hissedildi ancak dediğim gibi Bursaspor’un öndeki oyuncularında büyük sıkıntı var.

 

Kaliteli pasın hakkını kaliteli adamlar verir ve o pasları asiste çevirebilir. Bursaspor’un en büyük sıkıntısını defalarca ifade ettiğimiz gibi kanatlar ve forvet.

 

Harun çok iyi bir performans sergiledi. Kendini toparlayıp maça motive olabilmesi iyi bir profesyonellik örneği. Başarılı eldiven tebrikleri hak etti.

 

Bu tip maçlarda kazanmaktan başka şık yoktur.

O şıkkı işaretlemeyi başardı Timsah.

 

Özetle Bursaspor zorlansa da bizleri tribünde, taraftarını ekran başında kurdeşen döktürse de kazandı.

 

Çok önemli bir üç puandı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?