USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tribünün puanı

12-02-2017

Bursaspor’un kadro kalitesi ve kapasitesi belli. Ara transferde bu kalite yükseltilemeyince açıkçası artık rakiplerin ne yaptığı veya yapamadığı maç skorlarında daha belirleyici oluyor.

 

Fenerbahçe takımı bu sene rakibe göre oynuyor. Genel alışkanlığı hücum futbolu tercih eden İstanbul temsilcisi çekindiği rakiplere karşı önce durdurma planını devreye sokuyor. Sarı Lacivertlileri Kadıköy’de aldıkları mağlubiyet ve Timsah Arena’da karşılarında gördükleri kalabalık başlarda biraz temkinli olmayı düşündü. Orta sahada agresif oyunla Pablo ile diğer Bursasporlu oyuncuların bağını koparma yönünde çabaları çok net görüldü.

 

Bursaspor’un Pablo dışında planı olmayınca oyuna Fenerbahçe takımı hükmetmeye başladı. Verimsiz Del Valle her zamanki performansı ile saç baş yoldururken diğer tarafta Stancu da beklenen şekilde oyunu genişletemedi. Bu oyuncunun santrafor mevkisinde daha başarılı olacağını düşünüyorum.

 

Bursaspor zaman zaman çıkmaya çalışsa da karşısında kendisini presle hataya zorlayan rakip oyuncuları buldu.

 

Derken penaltı pozisyonu gelişti. Futbolcular ellerini ne yapsınlar? Merak ediyorum gerçekten!

Bu her iki penaltı pozisyonu için de geçerli. Tamam topun yönü değişmiş olabilir; ama eller açık değilse, havada değilse ele çarpma penaltı olmamalı.

 

Bursaspor yenik duruma düştü. 10 kişi de kalan yeşil beyazlılar rakibin yetenekli ayakları bu açığı fazla koşarak kapama gayretine girdi.

 

Ardından Bursaspor penaltı kazandı. Burada dolu tribünlerin aynı anda gösterdiği reaksiyon hakemin düdüğü öttürüp beyaz noktaya yürümesine çok büyük bir etkendi. Öyle bir “El” sesi çıktı ki o sese direnecek pek hakem yok gerçekten.

 

Puanı o anda gök gibi gürleyen tribün aldı.

Sürekli vurguladığımız dolu tribünler ve seyirci baskısı Timsah’ı yenilgiden kurtarıp, puan kazandırdı.

 

Ama dediğim gibi her iki pozisyonda penaltı olarak değerlendirilmemeli.

 

Yeşil beyazlı oyuncular koştular, mücadele de ettiler ancak hep vurguladığımız gibi futbolda kaliteli ve üretken ayaklara sahip değilseniz hücum zenginliğiniz de, gol pozisyonunuz da olmuyor. 

 

Aslında bu maçta Fenerbahçe daha çok eleştirilmesi gereken taraf. Hadi Bursaspor’u biliyoruz da skoru değiştirecek pek çok isme sahipken 10 kişilik Timsah’a puan kaptırmak İstanbul ekibinin çok daha kötü durumda olduğunun göstergesi.

 

Bursaspor için söyleyecek değişik bir şey yok. Kadro kadro kadro!

 

Mutlu Topçu ilk ciddi sınavında futbol adına değişen pek bir şey olmasa da takıma verdiği mücadele isteği ile artı puan kazandı diyebiliriz.

 

Bursa tarihinin en kalabalık seyirci rekorunun kırıldığı tarihi bir maça tanıklık ettik. O kalabalığın lokomotifi tribün grupları

Bir hafta boyunca gece gündüz çalışarak el emeği pankartlarla şovlar hazırlamışlardı. Takımlarının maç içerisindeki halleri

Onlara da yansıdı doğal olarak. Enerjileri düştü. Tezahürat sürekliliğini yakalayamadılar.

 

Ama yukarıda ifade ettiğim gibi puana katkıları büyük oldu. Çok daha iyi bir takımı hak ediyorlar. En çok Onlar adına üzülüyor insan.

 

Dileriz önümüzdeki sezon bunu başarabilecek yönetim kadrosu görevde olur.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?