USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Taraftarın tüzüğü

10-02-2017

Geçmiş yıllarda elinde bir İstanbul kulübünün renklerini taşıyan tesbihi ile “Artık sizin kulüp bizim, dün akşam bütün kahve üye olduk” diye böbürlenen bir şahsı anlatmıştı bir dostum.

Bu tarz örnekler çok yaşanıyordu. Saçma sapan insanlar doldurulmuştu kulübe.

Başkan veya başkan adayları tarafından oy potansiyeli oluşturmak ve kulübü parmağında oynatmak adına yıllarca Bursaspor ile alakasız insanların üye yapılması nedeniyle Bursaspor’da birçok sıkıntı yaşanıyordu.

 

Bu durumun farkına varan gerçek Bursasporlular kulübe üye olarak, bu niteliksiz, kulübü hakimiyeti tutmak isteyenlerin maşa olarak kullandığı kitleye karşı kulüplerine sahip çıktılar.

 

Bursaspor’un her türlü cefasını çeken insanlar elbette ki kulüpte en çok söz hakkına sahip olmalıydılar.

 

İlk müdahale edilmesi gereken de Bursaspor’un anayasası tüzüktü.

 

Başka kulüplerden kelime hataları bile değiştirilmeden kopyalanarak oluşturulmuş, kulübün işlerliğine katkı sağlamayan, görüşlerini yansıtmayan tüzükten kurtulmak için kongre üyesi Ömer Keskin ve arkadaşları 4 yıl önce kolları sıvadılar.

Madde madde çalışıp, organize ettikleri toplantılarla herkese anlattılar. Yeri geldi insanların ayağına gittiler. Bu süreçte destek aldıkları da oldu, “Bursaspor küçük olsun bizim olsun” zihniyetindekiler tarafından engellendikleri de.

 

Sonrasında tribünün okumuş çocukları Ünitimsah, cefakarları Maraton Platformu, Radikal, Teksas, ve diğerleri de bu işe omuz verdiler.

 

Ve beklenen tüzük kongresine gelindi.

 

Bu çalışmalara kulak veren Bursaspor Başkanı Ali Ay ve ekibi de tüzük taslağını hazırladı.

Onlar da kendilerince maddeler koydular.

 

Taraftarlar bu taslakta bazı maddelere muhalefet etti. Kongre öncesi bazılarında tadilata gidildi. Müdahale edilmeyen itirazlı maddeler ise çok iyi organize olan taraftar grupları tarafından demokratik bir biçimde kongrede  istenilen şekilde düzenlenmesi sağlandı.

 

Burası Bursaspor Camiası, çok sesli olunduğundan herkesin hemfikir olması pek mümkün değil; ama güzel olan, yeni tüzüğün demokratik bir şekilde sadece Bursasporlular tarafından birilerinin değil, Bursaspor’un çıkarının gözetilerek ortaya çıkarılması.

 

Taraftara ve camiaya hitap eden bir anayasa oldu.

 

Altyapıdan, A takım sportif alanına, ekonomik, idari yapıdan, üye haklarına, kulübün denetlenmesinden, şehrin değerlerine kadar kapsamı geniş ve ihtiyaca cevap veren ve başka kulüplerde örneği olmayan bir tüzüğe sahip artık Bursaspor.

 

Emeği geçen katkı koyan herkese sonsuz teşekkürler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?