USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Taktik değiştirelim!

28-01-2017

-Kulübün en önemli ve birinci sorunun her alanda sistemsizlik olduğunu dile getirenlere itibar edilmemeli. Kurulacak doğru sistemle sürdürebilir başarı diye bir şey yok. Bursaspor sitemle mi şampiyon oldu?

-İdari ve sportif anlamda tüm başarılı dünya kulüplerinde var olan idari ve sportif bir sisteme ve modellemeye gerek yok. Kulübü eski usullerle yönetilmeye devam edilmeli.

-İşinin ehli, başarılı bir sportif direktör işine karıştırmaz. Bu da hoca ve yöneticilerin rahat çalışma imkanını azaltır o yüzden o alanı dizayn etme işi, eskiden olduğu gibi başkana yakın isimlerde olmalı.

-İdealist, cesur, heyecanlı, sistem kuracak bir isim macera olur. Fazla etliye sütlüye karışmayacak kontrollü oyun anlayışına sahip bir teknik adamla anlaşmalı. Sonrasında biz Ona “Hücum oynat” dersiniz.

-Camianın beklentileri falan diye kafanızı karıştırmayın. Herkesi memnun edemezsiniz. Kontrollü ve defansif oyunu tercih eden hoca en garantisidir.

-Scout ekibini geliştirmeye falan gerek yok. Youtube var,  menajerler var, eş dost var. Pablo’yu scout ekibi mi buldu sanki.

-Geçmişte Bursaspor’a pek çok futbolcu getiren menajerlerle çalışmaya devam edilmeli. Sonuçta futbol piyasasını iyi biliyorlar.

-Ya iyi çıkarlarsa mantığı ile gelen oyuncularla en az üç yıllık sözleşmeler imzalanmaya devam edilmeli.

-Bitmeyen stadın, bitmeyen localarını en üst fiyat limitinden satmaya çalışmaya devam etmeli.  Ekonomik durumu iyi Bursasporlular da fedakar olmalı.

-Önüne çorba koyduğumuz müşteriden kebap ücreti istemeye devam edilmeli.  Sosyal medyada esip gürleyen taraftar da maça gelirken elini cebine atmalı.

Passolig çok güzel bir sistem, aynen devam edilmeli.

-Sizler aylık gelirinizin üçte birini tabi ki kulübe veremezsiniz; ama taraftar biletiyle, deplasmanıyla, storeden alacağı ürünle, üyelik aidatıyla bunu yapmalı. Taraftar dediğin fedakar olur.

-Kulüp çalışanları arasına işinin ehli olmayanlar da alınabilir. Sonuçta eş dost ricalarını kıracak haliniz yok.

-Maddi sıkıntı para taleplerimiz yüzünden federasyona karşı olan bir süredir devam eden duruşunuz! Aynen korunmalı

-İhmalle ve ısrarla stadı bitirmeyen ve bu nedenle kulübü büyük zarara sokan malum! Şahsa her ortamda teşekkür edilmeye devam edilmeli. Belki o zaman utanıp gereğini yapar.

-Ertuğrul Sağlam’ın ikinci döneminde O’nun gelmesi için eski yönetime baskı yapan ve başarılı olan, O malum şahsın yeni hoca için yine görüşü belirleyici olmalı.

-İçi boş, hayal ürünü kulübün imajını zedeleyen açıklamalar yaptığı iddia edilen yöneticilere sahip çıkılmalı sonuçta bilgi ve tecrübeleriyle verdikleri katkı yadsınamaz.

-Tüzük ile ilgili fazla değişikliğe gerek yok. Yönetimsel birkaç maddeyi değiştirin yeter.

-Kalıcı gelir ve projeler üretme ve hayata geçirmeye uğraşma yerine kredi çekerek kulübü yönetmeye devam etmeli. İdareci pratik olur. Zorlaştırmaya ve maceraya gerek yok.

-Altyapı ile ilgili söylenen olumsuzluklara itibar edilmemeli. Orada öyle şeyler olmaz.

-Bursaspor’a maddi manevi zerre faydaları olmasa da camianın ileri gelenlerinin  görüş ve istekleri geri çevrilmemeli. Pohpohlanmaya devam edilmemeliler.

-Bir dahaki seçimde mutlaka yine aday olunmalı. Ama proje ve fikir üretecek isimler yerine size seçim kazandıracak kişilerle yönetim oluşturma taktiğinden vazgeçilmemeli.  Koltuğu korumak önemli.

-Aslında kongre kararı veya güven tazelemeye  de gerek yok. Camiada size güvenmeyen varsa kendi gitsin siz niye gidecekmişsiniz?!

Daha çok öneri var da fazla uzatmayalım

 

Diğer yönetimlerde  olduğu gibi sevgili Başkan ve arkadaşları da bugüne kadar genelde camia ne söylese kulak asmadı veya tersini yaptı.

O yüzden taktik değiştirmekte yarar var diye düşündüm

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?