USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkan gör artık!

18-01-2017

Akhisar karşısında camiayı bu duruma düşen oyunculara yine de hak etmedikleri kadar kibar olmaya çalışacağım…

Çünkü maalesef ki lige bunlarla devam edeceğiz.

Kadrodaki oyuncular için “Çöp” dendiğinde Başkan Ay tepki göstermişti. Tepkisinde haklı olduğu gün geçtikçe ortaya çıkıyor.

Zira çöpler bile geri dönüşüm sonrası bir işe yarıyor. Bizim takımdaki oyuncuları bu yüzden çöp diye dahi tanımlayamayız.

Çünkü hiçbir işe yaramıyorlar !

Her meslekte o işin adamı olmayan hasbelkader o işlere faaliyet gösteren ve hakkını veremeyen insanlar vardır. Bu bizim gazetecilik mesleğinde de, var diğer mesleklerde de. İlginçtir milyonların göz önündeki futbolda da.

Tabi ki bu ancak futbol seviyesi düşük ülkelerde mümkün olabiliyor. Futbolu başarılı ülkelerde böyle bir şey mümkün değil. Zaten o yüzden başarılılar.

Bursaspor kadrolarında böyleleri hep oldu. Şampiyonluk kadrosunda bile vardı; ama bu kez bu yeteneksizler gerçekten sayıca çok fazlalar.

Herhangi bir futbol yeteneği olmayan birinin antrenman yemesi halinde mevcut kadrodaki pek çok oyuncu kadar performans verebileceği kesinlikle abartı falan değil.

 

ASIL SORUN

Şimdi gelelim asıl soruna…

İşte bu yeteneksizleri bu takıma toplayan, teknik direktör ve transferde etkin yöneticiler hala hatalarının en önemlisi bu işi bilmediklerinin farkında değiller.

Hadi sezon başı kadro planlamasında hata yapılabilir diyelim, maçlar oynanıp eksikler görüldüğü halde hala plansız, programsız ve yapmış olmak için yapılmak istenen transferler iş bilmezliğin göstergesidir.

Bu takıma öncelikle sekiz numara ve iki ‘ofansif gerçek’ kanat adamı lazım olduğunu görme engelli dostlarımız bile görmüşken, hoca ve yönetim hala başka mevkilerde hiç de ‘aman aman olmayan’ adamları takıma dolduruyorlar.

Daha da vahimi ise bu hataları fark edip müdahale etmesi gereken Başkan Ali Ay’da sorunu tespit edemiyor ki çözüm üretsin.

Başkan’ın futbol uleması olmadığını zaten biliyorduk. İşindeki başarısını kulübe getirebilirse, dürüstlüğü ve samimi Bursasporluluğu ile başarılı olabilir diyorduk.

 

Ama iyi bir liderin yapması gerekeni yapamadı bir türlü.

Neydi o yapması gereken peki?

 

İyi bir yönetici işinde iyi olanları bulup tespit edip görevlendirir ve işini yürütür.

 

Başkan Ay bunu yapamadı. Ne yönetim kadrosunda ne de teknik direktör bazında yapamadı bunu.

O yapamayınca da 5 kişi Bursa’ya gelen Akhisar seyircisi elleriyle 5 yapabildi!

 

Başkan görevi ne zaman bırakır bilmiyorum; ama artık inatlarından vazgeçmeli.

Yok aynen devam ederse çok fazla devam edemeyeceğini biliyorum ama.

 

Herkes biliyor…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?