USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mennequın Chalange!

14-01-2017

Ligde bugüne kadar oynadığı maçlarda rakibin orta sahada veya hücumda kaybedeceği topları avantaja dönüştürme dışında pek planı olmadığını gösteren Ersun Yanal, Bursaspor’a karşı da aynı mantıkla sahaya sürmüştü oyuncularını. Ama bu planı uygulayabilmek için rakibi hataya zorlamak gerekir. Bunu pek yapamadılar.

 

Topla oynama oranı en düşük iki kulüpten biri olan ev sahibi Bursaspor ise bu durumda topa daha çok sahip olmayı tercih etti.

Batalla merkezli atak organizasyonları ile oyun ritmini yakalayıp Trabzonspor’a oyununu kabul ettirmeye çalıştı ancak kanatlardan yine gerekli katkı gelemedi. Adrese teslim tabir edilecek kalitede orta sayısı yine yeterli değildi. 

 

Buna karşın üç taze kanla sahaya çıkan Karadeniz ekibi Bursaspor defansının son zamanlarda popüler olan Mennequın Chalange modasına uyması ile iki golü rahatça buldu. ( Sosyal medyada yayılan biraz yavaşlayalım acelen ne ya da donup kalma aktivitesi )

 

Trabzonspor ligin en çok ikili mücadele kazanan takımı. Bursaspor bu noktada rakibinin bu istatistiğine maçın genelinde dur diyebildi. Ancak bu kazanımların ardından kilit pasları üretmede yine başarılı olamadı.

İki golün ve özellikle kırmızı kartın ardından kapandıkça kapanan ve zamana oynayan bordo mavililerin kilidini açmak için Timsah rakip alanda kalabalıklaştı; ama Trabzonspor gerçekten iyi defans yaptı. Bu tarz bir defansı aşmak için oyunu genişletebilmek gerekir O da Bursaspor’un mevcut kadrosunda olmuyor işte.  Orta saha ve hücumdaki kalabalık rakibin seni kontrol etmesini zorlaştırır ama işte bu noktada işin içine yetenekli ayakların son hamleleri gerekiyor. Pablo ve Jorquera‘da suskun kalınca skor üretmek imkansızlaşıyor.

 

Futbolda benimsediğiniz bir oyun planınızın olması yetmez. O oyun planına cevap verecek  kadro da elinizde olmalı. Bursaspor’un oynaması istenen oyuna cevap verecek bir kadrosu yok. Skora göre reaksiyon verecek, en azından kendi sahasında akın sürekliliği ve pozisyon zenginliği sağlayacak  bir takım modeline sahip değil. Meşin yuvarlağı gol bölgesine sadece Pablo’nun göndermesi gerekiyor. Bursaspor ligin topla en az oynayan takımlarından ama oyunun beyni Pablo ligde topal en çok oynayan isimlerden! Bu tablo zaten durumu çok net anlatıyor. Bursaspor’un bu maçta topla oynama oranı belki daha fazlaydı ama yine pozisyon sayısına yansımadı.

 

Bursaspor bu kadrosu ile bile rahatça kazanabileceği bir maçı kaybetti.

 

Lig başından beri kadrodaki eksikler belliydi. Oyuncu belirlemek için bir ekip kurduysan, o ekibin belirlediği oyunculardan ihtiyacın olanlarla anlaşırsın “Resmi transfer başladığı günde imzaları attırmaya başlarsın. İmza attırman gereken günlerde takımın kaldığı otelde projektörü açıp scout ekibinin belirlediği oyuncuların videolarını izlemeyle zaman kaybedersen kısacası Mennequin Chalenge modasına  uyarsan, transfer dönemi donup kalmayan hızlı hareket eden rakibin, güçlendirdiği kadrosu ile gelir ve seni yener gider!"

 

Ders olsun” demeyeceğim, çünkü bize hiçbir şey ders olmuyor! 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?