USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kötü!

22-12-2016

Bursasporlular için nostaljik bir anlamı olan Aydın deplasmanında sahanın hali de adeta 70’li yıllar nostaljisi yaşattı!

 

Devasa bütçeye sahip TFF yetkilileri yedi sülalelerini Avrupa maçlarında götürüp sefalar sürdüreceklerine şu futbol sahalarına bir el atsın zahmet olmazsa.

 

Tarla diye sabana öküzü koşsan, öküzün sakatlanacağı bir alanda milyonluk futbolculara top oynayın diyorlar.

 

Belli ki alt lig takımlarının bu sahaları düzeltmeye gücü yetmiyor öyleyse. Türkiye liginin marka değerinden bahseden federasyondakiler o marka değerinin vitrini olan sahaların bu şekilde olmasına nasıl izin veriyorlar anlamak mümkün değil.

Hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da işi bilmez ve amacı da gerçekten hizmet etmek olmayanlar görevde olunca böyle oluyor işte.

 

Gelelim maça.

 

Zeminin kötülüğüne  ayak uyduran maçın hakeminin Bursaspor’u eksiltmesi, ardından yaşanan sakatlık yeşil beyazlıların maçı uzun süre 9 kişi oynamasına neden oldu.

 

Şimdi bu sayıda bir takımdan takım oyunu adına çok fazla bir şey beklemek doğru değil. Sahada bu kadar eksiksen ne organizasyon kalır ne de oyun planı. Kaldı ki Bursaspor’un bu sene normalde de böyle planlı, organizasyonlu bir durumu yok o ayrı konu.

 

İşte bu noktada bireysel performansları değerlendirdik.

 

Yukarıda “milyonluk futbolcular” diye bir cümle kurdum; ama bu tabi ki lafın gelişiydi. Bunu sözleşme ücretlerinde yazan rakamlar nedeniyle yazdım.

Bursaspor’a verdikleri katkının o aldıkları rakamla alakası yok yani. Pek çoğu milyonu geçtim, beş paralık katkı sağlamıyor zira!

 

Orta yapamayan, top süremeyen, pas atamayan, şut çekemeyen, altı pastan topu içeri dürtemeyen kısacası futbol oyununun hemen hiçbir gereğini yerine getiremeyen pek çok isme sahibiz.

 

Takımdaki oyuncuların çoğu Pablo başta olmak üzere 3 bilemedin 4 ismin performansının arkasına saklanıyor. Katkıyı geçtim ciddi anlamda “bunlar hangi özellikleri ile futbolcu olabilmiş” denecek isimler var.

 

Karşılarında çok daha zayıf, 2.lig de mücadele eden ve orada da alt sıralardan kurtulma çabasındaki bir takımın oyuncularına bile karşı varlık gösteremeyen bu topçular başka  ne işe yarar diye merak ediyorum!

Bu kadar kötü performansın form durumuyla falan alakası yok. Cidden kötü futbolculara sahibiz.

 

Kimse takımın ligdeki konumunu öne sürerek bu oyuncuları savunmaya kalkmasın. İfade ettiğim gibi o başarı da belli başlı birkaç ismin sayesinde o kadar.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?