USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

2017’den sağlık,barış,bereket getirmesini diliyorum

20-12-2016

Sadece ülkemiz değil, 2016 yılında bütün dünyada önemli sıkıntılar yaşandı. Özellikle son günlerde ABD seçimlerinden sonra bütün dünyanın gözü kulağı yeni başkan Trump’ta. Ne söyledi, nasıl tweet attı, kabinesine kimleri aldı, kimler ile toplantı yaptı. ABD’nin ve Trump’un atmış olduğu her adım bütün dünya piyasalarını zaman zaman sert, bazen de yumuşak bir şekilde etkiliyor.
Bu arada dolar bütün dünya paraları kaşında değer kazanmaya devam ederken, Euro ile dolar arasındaki parite ise yüzde beş altı seviyelerinde Euro değer kaybetti.
Geçtiğimiz hafta ABD merkez bankası FED’in faizi artırması ile birlikte Doların önümüzdeki yıl aranan para ve değerlenen para niteliği kazanıyor olabilmesi artık herkes tarafından açık bir şekilde söylenmektedir.
Aynı zamanda uzun yıllar düşük seyreden petrol fiyatlarının ve yanında diğer emtia fiyatlarının da artış göstereceği yapılan çalışmalardan ve petrol üreticisi ülkelerin almış oldukları kararların fiyatların artacağı yönde olması 2017 yılının farklı bir yıl olacağı beklentilerini artırmaktadır.
Yine ABD’nin yeni başkanı Trump’un görevini devralmasından sonra uygulayacağı politikalar kendi ülkesinin çıkarları doğrultusunda olacağı kesin dolayısı ile buna karşı gardını alan ülkeler ile arasındaki elektriklenmeler de dünya piyasalarına farklı bir ışık verecektir.
Başka bir yönden ise Çin ekonomisinin dünya ekonomisi üzerindeki rekabet baskısı, bölgesel karışıklıklar ve özellikle bölgemizdeki Suriye ve Irak’ta süren trajedi sadece bölgeyi değil bütün dünyayı olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
Evet, Dünya için 2017 yılı zor bir yıl gibi geliyor, ama özellikle ticari alanda her yıl zor bir beklenti ile gelir fakat zaman olarak her şeye rağmen geçer gider.
Evet ekonomi elbette çok önemli ama barış, kardeşlik, huzurlu ve sağlıklı yaşamak her şeyden daha önemli diye düşünüyorum. Her şeye rağmen ben önümüzdeki yılı özellikle ülkemiz ve dünya için için hayırlı ve uğurlu olmasını ve beklenen zorlukların, kötülüklerin, vahşi terörün getirmiş olduğu acıların, olumsuzlukların insanların hayatından uzak olması dileklerimle.
Sağlık, huzurlu, mutlu ve refah bir yıl olmasını temenni ediyor ve 2017 yılının barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.
Saygılarımla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?