USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Harun Tekin geçilmez!

06-12-2016

Bahsetmek istesek de Bursaspor adına anlatılacak hiçbir şey yoktu. Ne yaptığı belli olmayan değil, yapmak istediğine nasıl ulaşmayı planladığı bile belli olmayan bir Bursaspor izledik ilk yarı. İlk yarıdaki Bursaspor’u ancak böyle karışık cümleler ile anlatabiliyorum.

Ligdeki şuana kadar ki performansı belli olan Rize takımının korkarak çıktığı sahada ilerleyen dakikalarda bu özgüveni yakalaması ve galibiyeti kovalaması Bursaspor adına kabul edilemez. Çünkü Rize’nin gücü belli.

Sahaya çıkan kadroda isimlere baktığımızda iç saha maçına göre doğru tercihler denebilir; ama Özellikle kanatlardaki durum aksama diye değil yetersizlik olarak değerlendirilmeli. Bir takımın bek veya hücum kanatları bu derece etkisiz olursa bu tablo normal. Böyle kanatların varsa pivot santrafor ile oynayamazsın, oynamamalısın. Deniz ceza alanı içinde etkili bir oyuncu kanatta olmuyor diye haftalardır yazıyoruz. Nitekim asıl yerine geçti ve iki gol birden atarak hem moral hem özgüven kazandı.

Bazı joker oyuncu istisnaları hariç futbolcuların mevkileri ile oynamayacaksın.

Anlayacağınız Hoca kanattaki eksiği gidereceğim derken oraya yakışmayan Deniz’i koyarak bindiği dalı kesiyor.

BİR KALECİDEN FAZLASI

Konuk Rize takımı ise Bursaspor’un bu durumundan cesaret alarak hızlı hücumlarla Bursaspor ceza sahasına çok tehlikeli biçimlerde girdi. Bursaspor’dan beklediğimiz pozisyon zenginliği Rize’de vardı. İsmail ve Sivok orta sahayı hızlı geçen rakibe karşı iyi direnirken içe kat eden kanatların da desteği ile Rize takımı Harun’la da sık sık burun buruna gelmeyi başardı.

Ama artık Bursaspor’u geçtim Türk futbolunda bir Harun Tekin gerçeği var ki adeta O artık Bursaspor için bir kaleciden fazlası “Bursaspor defansı geçilse bile Harun geçilmez” dedirtiyor. Hem yetenekli hem de yüreği ile oynuyor. Penaltıyı kurtardıktan sonraki tribünlere yaptığı hareket çok önemlidir olayı müthiş sahiplendiğini gösteriyor.

TARAFTARA TEBRİKLER

Gollere dönecek olursak. Öncelikle taraftarı kutlamak istiyorum. Kötü oynayan takımlarını inatla destekleyip adeta gole ittiler. Bu oyuna sabırla bu desteği vermek büyük iş. Hepsinin sesine yüreğine sağlık.

Goller dedik Bursaspor pozisyon sayısı  gol yüzdesi anlamında sanırım lig lideri falandır. Timsah pozisyon bulmak da zorlanıyor, buldu mu da atıyor. Bizi de ikilem de bırakıyor. Yani üretken olmayan kötü futbolla 90. Dakikaya kadar kurdeşen döküyoruz; ama sonuçta kazanıyoruz.

Böyle lig sonuna kadar devam edecekse ben kendi adıma razıyım; ama futbol gerçeklerinde bu pek mümkün değil. O yüzden de her maç yazımda vurguladığım takviye konusunu yinelemek istiyorum.

Özetle Timsah yine kötü oynadı; ama iyi bitirdi.

Bu hafta rakip İstanbul ekibi Beşiktaş. Bu maçın manevi anlamda önemi malum o yüzden Bursasporlu oyuncular iyi mücadele edeceklerdir. Sahada da, tribünde de Bursasporluların kazanması dileğiyle…

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?