USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Cankurtaran!

26-11-2016

Ev sahibi ekip ligin en kreatif orta sahası, etkili kanatları ve yırtıcı forvetlerinin karşılığını lig başından beri istediği oranda alamıyordu. Çünkü takım içi ahenkler bozuktu Bursaspor karşısında da bunu başaramayacaktı; ama  çalkantılı günler yaşayan ve derbiyi de kaybeden Galatasaray takımının bu durumu artı motivasyona çevirmeyi başarması Bursaspor adına şansızlıktı. Bu tamam; ama Bursaspor adına yapılan bariz hatalar da en az bu durum kadar belirleyiciydi.

Diğer yandan ligin en iyi iki kalecisinin sahada olduğu mücade izledik.  Bursaspor, topu İstanbul ekibine bırakırken, Timsah meşin yuvarlağı ayağına aldığı anlarda rakibinin üzerine gitmeye çalıştı. Kubilay’ın golünün ardından farkı açabileceği pozisyonlar da üretti; ancak yanlış tercihlerle bu fırsat değerlendirilemedi.

Galatasaray takımının oyuncu kalite üstünlüğüne diğer maçlarda görülmeyen ekstra motivasyon da eklenince Bursaspor’un işi zorlaştı haliyle. Yeşil beyazlılar verimsiz kanatlarının sıkıntısını yine yaşarken, her an tabelayı değiştirebilecek oyuncu sayısı Timsah’tan çok daha fazla olan İstanbul temsilcisi özellikle Sneıjder’in top pas dağıtımı ve Bruma’nın müthiş adam eksiltmeleri ve bindirmeleri ile çok etkiliydi.

Bursaspor’da ise geçtiğimiz haftalarda aksayan isimler yine aynı istikrar ile ! devam ediyorlardı. Özellikle Deniz ve Erdem bu halleriyle adeta takımı eksik oynatıyorlar. Döndüklerinde izlesinler kendilerini bence.

HAMZA HOCA

Gelelim maçın kahramanına !

Bursaspor adına oyuncu değişikliklerini Riekerink’e bıraksak ancak bu kadar yapardı desek sanırım daha iyi anlatmış oluruz.

Hamzaoğlu’nun ikinci yarıdaki değişikliklerine ise bizim izlediğimiz maçta ve mantık çerçevesinde anlam vermek zordu.

Del Valle’yi eleştiriyoruz; ama bu tip deplasman maçlarında topu ileri taşıyabilme yeteneği ile en azından ikinci yarıda şans bulması gerekirken bu olmadı. Kubilay tempo  yakalayarak iyi koşabilen bir isim. Ama O da kendini kenarda buldu. Bir baktık ki haftalardır oynamayan Necid sahadaydı. Göbekten etkili gelen Galatasaray takımını Faty ile karşılayabilirken, O Faty sahanın dışına alınıyor. Necid gibi uzun süredir oynamayan ve sakatlıktan çıkan Emre Taşdemir’den ne bekledin Hamza Hoca ? Bir tek Jorquera değişikliği işe yarayabilirdi belki.

Özetle Bursaspor yıllardır değişmeyen kötü gidişatı olan takımlara ve oyunculara  ilaç olma geleneğini sürdürdü ve yine Cankurtaran oldu. Kendi taraftarının durumunu ise boş verin gitsin zira Onların ne düşündüğünün ne önemi var (!)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?