USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Neden kazanamadık?

19-11-2016

Üçte biri dolan ve diğer maçlara göre enerjisi de sahaya baskısı oranı düşük bir seyirci önünde oynanan maçta rakip Timsah’ın belalısı Akhisar’dı.

Tolunay Kafkas’ın Bursaspor’un puan cetvelindeki yerinden gözünün korktuğu ve soyunma odasında “Üç puana falan gerek yok. Ne yapın edin bir puan alın yeter” taktiğini verdiği çok belliydi.

Timsah maça Pablo’nun sanat eseri asistiyle başladı; ama bu pas final yüzdesi düşük Del Valle’ye denk geldi maalesef!

Maç böyle başlayınca rakibin de kötü ve zayıf bir takım olduğunu da düşünerek umutlandık.

Yeşil beyazlılar futbol anlayışı ile topa çok sahip olabilen veya oyunu rakip sahaya yıkabilen bir takım hüviyetinde değil bu sene. Bu maç ise bu anlamda istatistiklerini olumlu anlamda yukarıya çekti.

Timsah topa sahip oldu, rakibin üstüne gitti. Oyununun boyu da kısaydı. Hatlar arasındaki kopukluğun nedeni ise Akhisar’ın Bursaspor pas bağlantılarını topun olduğu yerde çoğalarak kesmesiydi.

Bursaspor kanatlara topu taşıyarak hücumlarını genişletmeyi de başardı. Ancak işte bilindik sorunda burada ortaya çıktı. Bu yönde girişim yapan Ne Erdem, Ne Del Valle ne de Jasua John adrese teslim ortalar yapamadılar. Bu üçü arasında Jasua John biraz daha iyi gözüktü; ama o kadar. Hadi Del Valle dağınık; ama sürprizli bir oyuncu onu çözdük. Şapkadan tavşan çıkarabilir diye katlanılıyor. Ama Bu Erdem ne olacak? İnsan doğru düzgün bir orta kesemez mi ? Neyse kanatları bu şekilde eleştirirken acaba forvet ne alemde diye de düşünmek gerekiyor. Yani orada da sorun var mı, ki bu sorunun cevabı da kesinlikle “evet” Yani bu skor üretkensizliğini tek başına kanatlara yıkamayız. Forvet olarak sahada görev yapan Deniz de, Kubilay da yetersiz. Özellikle Deniz bu performansıyla “Sakatken daha faydalıydı” dedirtiyor adeta ! Topları eziyor, istediklerini yapamıyor sonra da sinirleniyor.

Olması gereken yerlerde olamıyor bu Kubilay için de geçerli. Golcü adam zeki olur, topun düşeceği yeri sezer.

 

Tolunay Kafkas’ın bir puan rızasına rağmen birkaç deneme yapan sprinter forveti Rodellega’nın çabaları İsmail Konuk tarafından boşa çıkarıldı. İsmail demişken transferini eleştirenleri ( başta ben ) mahcup etmeye devam ediyor. Dileriz böyle devam eder. Bursaspor’un lehine olan yanılgılar bizi mutlu eder.

Harun ise kritik pozisyonlarda yine kalitesini gösterdi.

Özetle Bursaspor kazanmak için takım halinde mücadele etti, çabaladı; ama pozisyon üretecek ve o pozisyonları gole çevirecek adamlarındaki kalite eksikliğine takıldı. Kaçan iki puanın emin olun tek nedeni buydu.

 

Bursaspor’da sekiz numara, kanat ve dikine gidebilen, golü koklayabilen yani gol yüzdesi yüksek forvet eksikliği şuan en çok göze batanlar.

 

Yönetimin ara transferi kesinlikle doğru bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?