USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Enteresan!

05-11-2016

Karabük’te hızlı oynayan ve iyi mücadele eden ve kazanmayı hedefleyen  iki takım vardı sahada.

Bursaspor önde Kubilay kanatlarda da Del Valle ve Deniz ile rakibinin üzerine gitme kurgusundaydı.

Ama kanatlar yine pek verimli başlayamadı maça.

Otuzuncu dakikadan sonra Deniz ve Venezüellalı yer değiştirse de sonuç pek farklı olmadı. Del Valle’nin belli bir kapasitesi var. En formda olduğu maçlarda bile üretkenlik anlamında çok ileri gidemez. Karabükte’ki gibi formsuz olduğu günlerde ise hiç çekilmiyor. Benim kendisinden çok büyük beklentilerim yok açıkçası. 90 dakika içinde süreklilik hatta her maç aynı performansı bu oyuncudan beklemeyelim boşu boşuna.

Deniz ise kanatta olmuyor. O bölgede eziliyor. Ceza alanı içinde vücudunu iyi kullanan bir isim ama kanatlarda etkisizleşiyor. Onun için o bölgede ısrarın anlamı yok.

Kubilay’a gelince bu maçtaki çalışkanlığını beğendim; ancak asli görevi olan üretkenlik anlamında yetersiz kaldı. Tecrübe eksiği ön plandaydı.

Savunmanın göbeğindeki İsmail ve Şamil rakibin önünü iyi kapattılar. Zaman zaman dönemeyen beklerin kademesine de iyi girdiler. Özellikle İsmail ilk haftalardaki hatalarından da sıyrıldı. İyi toplar kesti.

Gittikçe artan performansı ile alkışı hak ediyor.

Merter de tecrübesi ve yerinde müdahaleleri ile rakibi iyi karşıladı ayağına gelen topları da güzel kullandı.

Bu bölgede güven veren bir görüntüsü var.

PABLO NEDEN MUTSUZ ?

Orta sahanın iki sanatçısı Jorquera ve Pablo markajın etkisinin yanı sıra kanat ve forvet arkadaşlarının doğru koşular yapamaması ve topla buluştuklarında da final hareketlerindeki başarısızlıkları nedeniyle çok fazla verimli olamadılar.

Bu noktada özellikle Batalla pek mutlu görünmüyordu. Bir ara şortunu sinirle aşağıya doğru öyle bir çekti ki isyanı iyice belli oldu. Hamza Hoca’nın Onun  sol tarafa çekmesinin ardından orta sahada iyice düştü.

Tamam saha içi varyasyonlar olur; ama Pablo gibi takımın beyni ve yıldızlarını kalıplara koyamazsınız. 

Bu konuya Hoca dikkat etmeli. Eski bir futbolcu olarak futbolcu psikilojisinden iyi anlar sonuçta.

Aziz hatasız oynarken, Serdar ise ağır bir oyuncu oluşunun sıkıntılarını yaşıyor ve yaşatıyor.

Hamza Hoca’nın oyuna sonradan enjekte ettiği Bilal Kısa ise kendisi ile ilgili eleştirileri boşa çıkarmak adına pek çabalamıyor belli ki!  Ayağındaki topu arkadan gelen adamlara sürekli kaptırıyor. Profesyonel futbolcu bu tarz hatalar yapmaz.

Futbolcu performanslarına ele aldığımızda belki hepsinde değil; ama enteresan bir durum yaşanıyor şöyle ki;

Sezon başı ümit veren isimler son haftalarda form düşüklüğü yaşarken transferi gereksiz bulunanlar ve eleştiri oklarının hedefindeki isimler performanslarıyla olumlu işler yapıyor.

Futbol enteresan bir oyun gerçekten

Özetle 700’ü Bursasporlu üç bin kadar seyircinin sayılarından çok daha fazla ses çıkardığı ve enerjilerini sahaya yansıttığı karşılaşmada her iki takımda bu enerjiye mücadele ve oyun hızı anlamında karşılık verdi sadece gol eksikti. Bu şartlarda Bursaspor adına deplasmanda kazanılan bir puan iyidir.

 

 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?