USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkan Ay açıkladı!

02-11-2016

Kulübün 150 milyonluk kredi çekme planı ile ilgili olarak dün “Bu kredinin nasıl kullanılacağı camiaya açıklanmalı” konulu bir yazı yazmıştım.

Başkan Ay akşam saatlerinde aradı ve krediyi ne şekilde kullanacakları konusunda bilgiler verdi. İstediğim takdirde kulübe gelip daha da detaylı bilgilendirebileceklerini iletti.

 

Şimdi Başkanın bana aktardıklarını ben de size aynen aktarmak istiyorum.

 

NEDEN KREDİ ALMAK ZORUNDAYIZ?

“Çünkü başta loca ve kombine satışlarından beklediğimiz gelirin üçte biri gibi bir rakama ulaştık. Zirveye yakın olmamıza rağmen maçlarda da bilet satışı olması gereken kadar değil.

Bizim ilk etapta beklediğimiz acil gelirler bu noktalardaydı.

Ama şuana kadar hayal kırıklığı yaşadık. Daha da önemlisi bu nedenle ekonomik anlamdaki hedefimizden uzaklaştık.

Sonuçta kulübün gelir kalemleri bunlar. Randıman alamayınca zorlanmaya başladık.

 

BORÇLARI AZALTMA SÖZÜMÜZ VARDI

 

Borçları azaltma sözümüz vardı. Bu doğal olarak sık sık hatırlatılıyor.

Kredi çekmeyip popülist davranıp “Bakın borcu azalttık” diyebilirdik; ama kulübün önü ileride yine tıkanırdı. Biz problemi çözmek istiyoruz. Göz boyayarak camiayı kandırmak istemedik. Bu krediyi çekişimiz de borcu ödemek ve kulübe büyük katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için zaten. Dolayısıyla verdiğimiz sözde ısrarlıyız.

 

KREDİ NERELERDE KULLANILACAK?

 

Öncelikle kredileri bir noktada toplamak zorundayız. Çünkü şuan ödenebilir noktadan çıkmış durumda. 70 Milyonluk kredi için yılda 14 milyona yakın faiz ödüyoruz 7 yılda hepsini ödemeye kalksak 70 milyona 175 milyon gibi bir rakam ödemek zorundayız. Ama 150 milyon lira çekersek 7 yılda hem kredi bitecek hem borçlarımız azalacak hem de önemli projelere imza atabileceğiz.

150 milyonluk kredi başvurumuz var; ama tabi ki faiz oranları daha net olarak elimize gelmedi. İstediğimiz ölçüde olması önemli. Şayet bizi rahatlatacak boyutta olursa ve biz krediyi kullanırsak

100 milyonu ile banka borcu olmak üzere borçlara ayıracağız.

 

KULÜBÜ KURTARACAK PROJE NE?

 

Kalan 50 milyonu ile ise benzinlik projelerimize ve kısa zamanda değer kazanacak emlak yatırımız olacak ki bu yatırım kulübün geleceğine ışık tutacak boyutlarda bir kazanç sağlıyor. O yatırma harcayacağımız para ile tüm borcu kapatacak kadar değerli bir mülke sahip olacağız.

Bu noktada bize büyük yardımları olan Bakanımız Sayın Müezzinoğlu’na Valimize ve Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

 

STAT İSİM HAKKI İÇİN GELİYORLAR

 

Bu arada bir başka umut verici gelişme saha var.

Hafta sonu Katarlı ve Suudi Arabistanlı iki ayrı heyet Timsah Arena isim hakkı ve bazı sponsorluklar için Bursa’ya geliyor.

Kendilerine öncelikle stadı gezdireceğiz. Anlaşma sağlandığı takdirde buradan da önemli gelir elde etmiş olacağız.

 

ÖDEMELERİMİZ YOLUNA GİRDİ

 

Futbolcularımızın alacakları artık  sarkmıyor. Küçük gecikmeler olsa da şuan yoluna girmiş durumda. Yayın gelirimiz de bu yıl 35 milyon lira gibi önemli oranda artıyor.  Hafta sonu gelecek Katarlı veya Arabistanlı heyetle de anlaşma sağlayabilirsek önümüz büyük ölçüde açılacak.

Anlayacağınız mali anlamda iyiye gidiyoruz. Sportif yönden de işler yolunda gidiyor.

 

TARAFTARDAN İSTEĞİMİZ

 

Bu durumda camiamız ve taraftarımızdan biraz daha fazla destek istemek hakkımız sanırım.

Herkes şunu bilsin ki ben bu işe baş koydum. En koyu Bursasporludan daha fazla bu kulübün menfaatini düşünüyorum. Herkes bundan emin olsun. Çok çalışıyoruz.

Bize güvensinler ve desteklesinler ve emin olsunlar Bursaspor emin ellerde”

 

Evet Başkan Ali Ay’ın görüşmemizde anlattıkları özetle böyleydi.

Takdir tabi ki camianın…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?