USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Açıklamalısınız!

01-11-2016

Kulübün kredi görüşmeleri sürüyor. Mevcut durum içerisinde başta stat olmak üzere para getirecek kaynaklardan yararlanılamadığı ve acil gelir getirici proje üretilemediği için bu çareye başvuruluyor.

Yönetimin bunları başarabilmesini isterdik; ama destek istenen kişilerden beklenen yardım da gelmeyince bankaların kapısı daha hızlı çalınmaya başlandı.

Endişe verici olan ise çekilmek istenen rakam gittikçe büyümeye başladı.

Öncelikle 70 milyonluk yüksek faizli kredinin daha uygun faizli kredi ile kapatılması planlanıyordu. Ardından 100 milyon, daha sonra da “120 milyon alalım kalıcı gelir kaynaklarına da harcarız” dendi.

Son olarak 150 milyon lira çekelim kararına varılmış.

Bu son rakam mı bilemiyoruz tabi!

Ama çok büyük ve riskli bir rakam olduğu kesin.

Riskli çünkü kulüplerde her şey planlandığı gibi gitmiyor. Başkan Ay’ın dürüstlüğünden ve ekonomi bilgisinden şüphemiz yok; ama O kredi bitene kadar kulübün başında kalacağından hangimiz emin olabiliriz ki?

Kendisi şuanda kafasında projeleri ve ödeme planını yapmış olabilir; ancak bir başka başkan ve yönetim gelip her şeyi alt üst edebilir.

Şuan yetki yönetimde yani bankadan onay geldiğinde bu para alınacak; ama camia bu kredinin nasıl kullanılacağını, ne kadarı ile borç ödeneceğini, hangi projelere ne kadar harcanacağını madde madde bilmesi gerekiyor.

Bu kadar büyük bir rakam kredi çekiliyorsa bunun bağlayıcı bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması lazım

Bu konu ile ilgili olarak tüzük çalışmaları devam ederken borçlanma yetkisi ile ilgili bir tavan rakam daha net bir şekilde konmalı.

Aksi takdirde bu işin sonunun nereye varabileceğini kestirmek zor değil. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?