USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursa övgüyü hak ediyor

01-11-2016

Basına yansıyan haberlere göre Bursa, Cumhurbaşkanı tarafından övülmüş. Eskiden beri devletin en üst makamlarından Bursayı öven ifadeleri duymuşuzdur. Demokrasiye sahip çıkan, çalışkan, devlete bırakın sorun olmayı topluma büyük maddi katkıları olan, insanlara ev sahipliği yapmıştır Bursa. Böyle bakınca Bursa övülmeyecek de hangi şehir övülecek, değil mi?
Bursa Türkiyeye her zaman bir şeyler vermiştir. Bugün ülke ekonomisinin üretim ve ihracat üssü Bursadır. Katma değer üreten, vergi veren, istihdam sağlayan, teknoloji üreten bir şehirden bahis ediyoruz. Tüm bunları kamudan hiçbir katkı almadan yapan bir şehirden...
Bursalılar her zaman kendi başının çaresine bakmıştır. Sosyal güvencesi olmadan elindeki ve avucundakini riske atarak hayatını kazanmıştır. Bursanın büyük miktarda kamu kurumuna ev sahipliği yapmadığı, memur istihdamının ihmal edilebilir seviyede olduğu bilinmektedir.
Diğer taraftan Bursa kamu yatırımı olarak asgari sevieyede projelere destek aldığı görülmektedir.
Bursanın refahını ve yaşam kalitesini arttıracak yatırımların gündeme gelmediği herkesin malumudur.
Bursa verdiği verginin her yıl yarısı kadar bir miktar yatırım alsa katlanarak büyür.
Bursalının boğazından kesip verdiği vergiyle İstanbulun, Ankaranın sorununun çözülmesine çalışılmaktadır. Bu şekilde Bursa çirkinleşmekte, köhneleşmektedir.
Bursayı kurtarmanın yolu İstanbullunun devlete daha fazla katkı sağlamasından geçmektedir.
Cumhurbaşkanı zamanında doğru bir tespit yapmıştı, İstanbula gelenden ayrı bir vergi alınmasını önermişti.
Bursanın sorunlarını çözmek için tartışıyoruz, her gün daha da yaşanmaz hale gelen şehrimizden mutsuzuz.
İstanbulun ihtiyaç duyduğu bedeli İstanbulludan talep edin, Bursalının parasının Bursaya harcamaya başlayın, Bursanın size daha neler vereceğini görün.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?