USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Budur!

29-10-2016

Kısır futbol oynayan ve özellikle deplasmanlarda öncelikle bir puanın peşine düşen Konyaspor Bursaspor için tehlikeli bir rakipti.

Hamza Hamzaoğlu Jorquera’yı yanında oturtarak yine gidişata köre hamle yapılabilecek bir 11’le çıktı.

 

Hoca’nın sahaya sürdüğü kadro maçın başından itibaren mücadele gücü, kazanma isteğini gösterdi. Rakip Konyaspor topu ayağında fazlaca gezdirirken topa daha fazla sahip oluyor gibi gözükse de Timsahın kalesine gelmeye pek niyeti yoktu. Bursasporlu oyuncuların baskıları sonucu top kayıpları yaşayan deplasman ekibi, özellikle topu kaptırdığında pres yapıp Bursaspor orta sahasının pas bağlantılarını uzun süre kesmeyi başardı.

 

Oynadığı dakikaya kadar çok iyi mücadele eden Merter’in sakatlanması planları bozsa da takım oyunu kimliği her geçen hafta üzerine alan Bursasporlu oyuncular orada oluşabilecek açığı kapattılar.

Alanlarını hızlı kat eden, iyi adam eksilten; ama final hareketlerindeki başarı yüzdesi düşük kanatlar Josua ve Del Valle hücum genişliği elde edildiği anlarda bekleneni gole kadar pek yapamadı. Yukarıda ifade ettiğim gibi Pablo’nun da pas bağlantıları kesilince oyun Konya yarı sahasında oynanmasına rağmen gollük pozisyon zenginliği yoktu.

 

Hamza Hoca Jorquera ve Kubilay değişiklikleri ile oyuna yine etkili bir müdahale yaptı.

 

Deniz yere sağlam basan ikili mücadeleyi seven bir oyuncu; ama biraz daha boş alanlara kaçması şart bu şekilde beklenen performansı veremiyor.

 

Öte yandan futbol enteresan bir oyun gerçekten.

Sonuçsuz hareketleri ile tepki almaya başlayan Del Valle ve beklenen bindirmeleri ve ortaları yapamayan Serdar’ın asistleri ve Pablo ve genç Kubilay’ın golleri ile maç kazanıldı. Hamza Hoca Joshua yerine Del Valle’yi oyundan alsaydı belki de bu sonuç ortaya çıkmayacaktı.

 

Bu mücadeleci ve kazanma hedefli oyun için başta Hamza Hoca olmak üzere tüm futbolcuları kutluyorum.

 

TRİBÜNLERE GELİNCE

 

Deplasman tribünündeki ‘imitasyonlarını’ gören Bursasporlu taraftarlar “hazır gelmişlerken bir şeyler daha öğrensinler bari” havasındaydılar.

 

O yüzden Konyalılar için verimli bir deplasman oldu diyebiliriz.

 

Yeni Kale Tribününün Balina çağıran Konyalılara yaptığı kontra ise gerçekten rencide ediciydi, tüm stat güldü.

 

Konyalım Türküsü de tuz biber ekti. Basın tribünündeki Konyalı gazeteciler isyan etti bu duruma.

Küfür, saldırı içermeyen böyle küçük hicivler, takılmalar olur futbolda, Konyasporlular fazla takılmasın…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?