USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor’a ne gerekiyor?

16-10-2016

Bugüne kadar yenemiyorsan yenilme mantığını benimseyerek oynayan ve oynadığı maçlarında çoğunu başaran Osmanlıspor, baktı ki Bursaspor’un maçı kazanabilecek bir organizasyonu yok, son ana kadar galibiyeti kovaladı. “Deplasman veya Bursa hele ki kendi sahanda maçın yıldızı sürekli kalecin oluyorsa zaten söyleyecek çok fazla bir şey yok” tespitini eminim yapmayanınız yoktur.

 

Doksan dakika boyunca ne görünen bir oyun planın var ne de gol organizasyonun. Böyle olunca da kayda değer pozisyonu, kaleye doğru düzgün bir şutu olmayan bir Bursaspor izledik.

 

Harun Tekin net olarak maçları kurtarıyor. Maça Batalla’dan dahi daha fazla etki etti dersek başarısını daha iyi anlatmış oluruz sanırım.

Yuvarlak cümle kurmayacağım net söylüyorum. Benim bugüne kadar izlediğim en iyi Bursaspor file bekçisi Harun Tekin. Özellikle birebir pozisyonlarda Türkiye’de rakibi yok. Maşallah diyelim…

 

Sivok da tecrübesi ve yerinde müdahaleleri ile başarılıydı. İsmail konuk özellikle ilk yarı kademe hataları ile dikkat çekerken, ikinci yarı toparlandı ve doğru yerlerde durup, doğru şekilde topları kesti. Ama her an hata yapabilecek potansiyele sahip olması endişe veriyor.

 

Aziz, Şamil ve Faty de kapasiteleri oranında mücadele ettiler. Del Valle etkili bindirmeleri ile rakip defansı zorlasa da final vuruşu ve paslarındaki düşük başarı yüzdesi bu maçta yine kendini gösterdi.

 

Batalla’nın da hakkını yemeyelim tabi ki. Kendi kalitesinde ve zekasında partnerleri olmayınca Tangocunun de emekleri boşa gidiyor. Attığı paslara cevap veremeyen kanat ve forvet adamları sahada O’nun bile sinirlenmesine neden oluyor. İkinci yarı sol kanada gönderdi hoca Onu; ama Pablo baktı olmayacak içeriye girdi. Tangocu konusunda takıldığım bir nokta var. Asist ve gol özelliği bu kadar yüksek bir oyuncunun kornerler anında ceza alanı içinde veya çevresinde olması daha doğru. Köşe vuruşları başka bir isme bırakılmalı.

 

Sercan futbol zekası zayıf yetenekleri sınırlı ve gelişmeyen bu oyuncu olduğunu zaten herkes biliyor. Bu haliyle ilk 11 çıkmaması gerekir; ama sakatlıklar hocayı mecbur kılıyor. İkinci yarı çıkması doğru bir karardı.

 

Bu sezon ilk maçına çıkan Deniz çok çalıştı; ama alan markajını da adam markajını da iyi yapan fizik gücü yüksek Osmanlı oyuncuları istediğini yapmasına müsaade etmediler.

 

Öncelikle iki takım arasında oturmuş takım olma, fizik gücü ve oyuncu kalitesi anlamında Ankara ekibi lehine bariz farklar var.

Bursaspor için bu beraberlik iyi sonuç. Bir Anadolu takımına karşı bu cümleyi kurduğuma inanmıyorum; ama gerçek bu.

 

Doğru düzgün oyun planı, kazanma organizasyonu olmayan bir ekibe sahibiz

Bursaspor sınırlı transfer bütçesi ve o sınırlı bütçenin de kötü kullanılmasının sıkıntılarını yaşıyor.

 

Bu sıkıntının giderilmesinin yani takımın düzelmesinin yolu ne peki?

 

Gayet basit…

 

Ara transferde en azından stoper, sekiz numara ve forvete takviye gerektiği çok açıkça görülüyor.

 

Transfer sezonunun başından beri herkesin gördüğünü asıl görmesi gerekenler görür ve gereğini yaparlarsa daha iyi bir Bursaspor izleyebiliriz.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?