USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tofaş

05-10-2016

Birçok spor dalında Bursalı gençlere spor yapma imkanı vermesine rağmen kulübün lokomotifi hep basketbol branşı oldu. Ligde ve Avrupa kupalarında yıllar boyu başarı ile mücadele eden mavi beyazlılar, Avrupa Kupası finali heyecanını da kente yaşattı. Asıl büyük mutluluk ise İstanbul Ayhan Şahenk  Spor Salonunda geldi. Tofaş 18 Mayıs 1999’da basketboldaki ilk şampiyonluğu Bursa şehrine kazandırmıştı.

 

“Teslim ol İstanbul” sloganı da tribünün ağabeyi veya dedesi :) Güven Çiçek tarafından ilk defa o maç çıkarılmıştı.  Yani Bursa şehri İstanbul hegemonyasına ilk darbeyi parkeler üzerinde vurmuş ve İstanbul’u teslim almıştı.

 

Hemen ardından kazanılan ikinci şampiyonluk başarıyı perçinlerken kazanılan Türkiye Kupaları ve Cumhurbaşkanlığı kupası da Bursa şehrine mavi beyazlı kulübün diğer armağanlarıydı.

 

Bursaspor taraftarları da yıllar boyu kenti başarı ile temsil eden Tofaş’a verdikleri desteğin karşılığını almış oldular.

 

Ne var ki 2000 yılının haziran ayında küçülme kararı alan ( kapanma değil ) Tofaş, taraftarlarını ve tüm kenti üzmüştü. Art arda gelen başarıların ardından alınan bu karar protesto da edildi. En önemlisi kentte haklı olarak büyük bir kızgınlık ve küskünlük oluştu. O günden bu yana kadar da devam etti. Yapılan hatayı en çok da O günden sonra kulüpte görev alan ve kentle iç içe olan yetkililer hissetti. Çünkü salonlara sığmayan Tofaş seyircisi bir daha o şekilde hiç olmadı.

 

Şimdi kentin basketboldaki ilk göz ağrısı Tofaş tekrar Spor Toto Basketbol Ligi’nde mücadele edecek. Tofaş’ın eski oyuncusu, koçu, menajeri her şeyi olan üstad Tolga Öngören ve yine ülkede bir basketbol markası, üstadı fenomeni Orhun Ene’nin yönetiminde ait oldukları lige geri döndüler. Her ikisi ile de sık sık görüşüyoruz. Bursa’yı çok seviyorlar. En önemlisi kentle de bütünleşmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kulüp içinde yer alan 

 

Bursasporlu, Teksas tribünlerinde yer almış diğer dostlarla birlikte Tofaşspor Kulübü Bursa şehrinin gönlünü yeniden kazanmak istiyor. Armalarından, sloganlarına, forma renklerine kadar bunu açıkça hissettiriyorlar.

 

Geçmişte bu şehre kazandırdıkları kupalar, yaşattıkları mutluluklara bakacak olursak bir şansı daha hak ettiklerini düşünüyorum. Bir kere üzmüş olsalar da defalarca mutlu ettiler ve Bursa şehrini zirveye taşıdılar. Timsah Arena’dan tribün ve kombine alarak da iyi niyetlerini net olarak gösterdiler.

 

Bursasporlu taraftarlar basketbolda kulüp takımlarını muhteşem bir şekilde destekliyor.  Ancak farklı bir ligde mücadele eden ,ilk göz ağrıları mavi beyazlılara da mücadelesi sırasında hak ettiği desteği vereceklerdir.

 

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Efes, Karşıyaka gibi taraftarı olan takımlara karşı Tofaş’ı o salonda yalnız bırakmamak gerekiyor. Hele ki onları yenmenin mutluluğunu hatırladıkça bunu iyice hissediyor insan.

 

Kim bilir belki bu destek, önümüzdeki günlerde hayal ettiğimiz ve olması gereken birleşmenin belki de temellerini oluşturur.

 

İstanbul ekipleri başta olmak üzere ligin önemli kulüpleri bu şekilde başarılı oluyorlar.

 

Tofaş’ın basketboldaki tecrübesi Bursaspor ruhu ile birleşirse Bursa şehri basketbolda kupalara ambargo koyar ve ortaya Türkiye’de ve Avrupa’da yenilmez bir armada ortaya çıkarır.

 

İşte o yüzden Bursalıların ve tabi ki Bursasporluların eski dostla tekrar kucaklaşma vakti geldi…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?