USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tolga böyle istedi!

02-10-2016

 

Maçın dengelendiği anda yapılan bir hakem müdahalesi maçın sonraki bölümlerindeki gidişatı belirledi.

 

Hakemler için “Kuralları biliyorlar; ama futbolu bilmiyorlar” denir de görüldü ki kuralları da bilmiyorlar. Hadi burnunun ucundaki penaltıyı göremeyip ta Fizan’daki yardımcına sordun ve penaltıyı bir şekilde verdin. O kırmızı kart nedir be adam!  

 

Hakemler taraf tutmaları, eyyamcılıkları ve yeteneksizlikleri ile Türk Futbolu’na kan doğruyorlar.

 

Bursaspor’un oyununa bakacak olursak,

 

Eksiklerinde etkisi ile sahaya hücum özellikli bir orta saha ile çıkılmasına rağmen, Timsah maça yine oyunu kendi sahasında kabul ederek başladı.

 

Sahada Jorquera gibi yetenekli; ama defansif özelliği olmayan ve Batalla gibi iki kreatif adamın varken oyunu geride kabul etmenin açıklaması gerçekten yok.

 

Rakibe önde basıp, pres altına alarak  hataya zorlamak mutlaka sonuç verir. Agresif oyun hem iç sahada hem de deplasmanda rakibi bozar. Ama ısrarla her maça böyle pısırık başlanıyor ve adeta gol yemeyi bekliyoruz.

 

Bursaspor’un oyunun merkezindeki Batalla ve bu maçtaki yardımcısı Jorquera ara toplara koşacak bir forvete sahip olunmadığından oyunu daha çok kanatlara yayma gayretindeydi. Jorquera’nın oyunun içine biraz da girmesi gerektiğinin de altını çizmek istiyorum. Diğer yandan sol kanat John’un sadece kadro listesinde olması ve sahada olmaması! nedeniyle iş sadece sağdaki Venezüellalı Del Valle’ye kaldı. Kırmızı kart nedeniyle O da yer değiştirince hücum sıkıntısı büyüdü.

 

Bakın Batalla, Jorquera gibi iyi ara top atan adamlarınız varsa o toplara koşacak hızlı forvetleriniz olacak. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarımız hemen hemen hiç yok. Çünkü ara toplara koşacak forvet yok. Deniz nispeten bu tanıma biraz daha yakın. Bir an önce iyileşmesini dilemekten başka çare yok !

 

Öte yandan kanatlardan gelen toplarda da, duran toplarda da ceza alanı içinde  ya Batalla, ya Sivok buluşuyor. Genç Kubilay bunu sorgulamalı. Golcü adam golü koklar topun düşeceği yeri sezer.

 

Diğer yandan defans kurgusu ev sahibi ekibin etkili ve hızlı hücumcuları sayesinde zorlandı. Topla sahayı iyi kat eden kırmızı siyahlı hücumcular iş bitirici pas ve vuruşlarda sıkıntı yaşamasalar Bursaspor adına sıkıntı büyüyebilirdi. Savunmada pek de sert karşılanmamaları da buna etkendi.

 

Tüm bunlara rağmen maçın kırılma anı hakemin yanlış kararıydı.

Tolga Özkalfa’nın o müdahalesi olmasa maçın seyri çok daha başka olabilirdi.

Bu konuda yapılacak fazla bir şey maalesef yok. Ama oyun anlamında Hamza Hamzaoğlu’nun  yapması gereken çok şey var. 

 

Zira ligde G.Antep’ten çok daha güçlü takımlar var ve onlardan biri 15 gün sonra Bursa’ya gelecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?