USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Fark!

26-09-2016

Bursaspor’un şuan içinde bulunduğu tablo tam tersi olsaydı hoca başta olmak üzere, yönetim ve bazı futbolcular eleştiri oklarının hedefi olurdu. Durum böyle olmamasına rağmen endişe ve eleştiriler hepimizde var. Bunun nedeni Bursaspor camiasının sonuç odaklı olmaması. Bu da zaten Bursasporluların farkı.

Lig sonuncusu olan ve muhtemelen de o bölgelerde kalacak bir ekip ile kendi sahanda oynuyorsan daha maçın başında rakibin üzerine kabus gibi çökmelisin ki niyetini belli edesin. Ama gel gelelim bir puana razı bir niyetle gelen Kasımpaşalılar Bursaspor’un bu durumunu görünce niyeti bozup aniden eli maşalı hale geldiler ve Bursaspor kalesine gelmeye başladılar. Maçın ilk yarısında Bursaspor sahada yoktu. Hatta ilk yarı ve ikinci yarının bazı bölümlerinde mahkum dahi oynandı. İşte bu olmaz.

Futbol sonuç oyunudur. Sonuç yoksa şiir gibi oynasan ne olacak görüşünde olmama rağmen futbolun kısırlığından değil, gelen sinyallerin pek iyi olmadığını gördüğümden ben de endişeliyim.

Art arda oynanan mücadele seviyesi yüksek maçlar mental olarak yormuş görünüyor. Son haftaların başarılı isimleri Del Valle ve Joshua John, Aziz Behiç performans düşüklüğü dikkat çekiciydi. Özellikle Del Valle’nin top seviciliği bize birilerini hatırlatıyor ya neyse! Bunların yanı sıra Pablo’da etkili pres altında bunaldı. Kendisine yardım edecek kreatif başka bir isim de sahada olmayınca Tangocu zorlandı.

İlk yarı işler bu kadar kötü gittiği halde neden ikinci yarıya değişik bir kadro ile çıkılmaz?! Yani böyle bir kural mı var! Bu mantığı anlamıyorum, anlatılsa da anlayacağımı sanmıyorum.

Taktik gereği falan da olamaz. Futbolun belli değişmez doğruları vardır bu da onlardan biri. Kendi sahandasın.

Neyse ki değişiklikler geldi de maç Bursaspor’a geldi.

Bu maç Kubilay şansızdı. İstediği topları alamadı; ama Kayseri maçına göre daha çok çalıştı, pres yaptı.
Golle buluştuğunda öz güveni de artacak ve performansı daha da yükselecektir.

İsmail’in pozisyonu tekrar izlediğimde kırmızı kartı haksız buldum. Top eline çarpıyor. Penaltı bile verilmeyebilecek bir pozisyon da kırmızı çok ağır oldu.

HARUN BEY

Pablo için yapılan espri Harun Tekin için de geçerli olmaya başladı.

Başarılı kaleci resmen maç kurtarıyor. Birebirdeki geçilmezliği, refleksleri, gözü karalığı, çevikliği ve kurtardığı penaltılar ile Türkiye’deki kaleciler arasında “Harun bey diyeceksiniz” söylemini kesinlikle hak ediyor.

TEKSAS

Taraftar futbolun önemli bir parçası. O yüzden her yazımda değinmeye gayret ederim. Ancak özellikle son iki haftadır söz etmeden geçilecek gibi değiller.

Geçen hafta Maraton sazı eline almıştı.
Bu maç ise Teksas…
Maça başladıkları gibi 90 dakika omuz omuzaydılar. Rakibe baskı kurdular, takımı desteklediler, şov yaptılar. Maraton başta olmak üzere diğer tribünlerde Teksas’ın bu performansına eşlik edince ortaya muhteşem bir tablo çıktı hepsinin yüreğine sağlık. Galibiyette büyük pay sahibiydiler

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?