USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İşte bu!

17-09-2016

Muhtemel bir puan kaybındaki eleştiri oklarının bu yöndeki hedefinden çıkmayı planlamaktan çok aslında biraz da sakatlıklar Onu buna mecbur etmişti.

 

Oyununun merkezindeki Batalla’nın yönetiminde Bursaspor maça hızlı bir giriş yapmak istedi.

 

Özellikle sağ taraftan Del Valle’nin bindirme çabaları güzeldi; ama o çabaları boşa çıkaran, defanstan çok kendi şahsi oyun tercihiydi. Kanat oyuncusu isen pas vermeyi bileceksin. Özellikle etkili ortalar yapabilmen gerekiyor. Diğer kanat adamı Josua John, O’nun kadar topla buluşmamasına rağmen iki haftada iki asist yapmayı başardı.

 

Final hareketin başarılı değilse öncesinin çok da önemi yok.

 

Oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyen Bursaspor rakibinin fizik gücü yüksek ve adam eksiltme özelliği olan ileri ucunu durdurmakta zorlandı. Sivok, Şamil, Ertuğrul ve Aziz’in müdahaleleri yerindeydi. Adam adama oyundan çok alan savunmasını tercih eden sarı kırmızıları daha çok kısa paslaşmalarla aşmaya çalışan Timsah’ta hücum anlarında Faty’nin teknik yetersizliği göze battı.

 

Yeşil beyazlılarda Kubilay en ileride golü arayan isimdi. Yolun başındaki bu oyuncuya birkaç eleştirim olacak. Kubilay sahada Jogging stili ! koşular yerine yaşının avantajı ile rakibe presi tercih etmeli. Nitekim bunu bir kere yaptı sonucunu aldı. Bazı günler topla istediğini yapamazsın. En azından pres yaparak rakibi bozup takımına katkın olur. Ayrıca Pablo’nun attığı toplara da doğru hareketlenmeler yapamadı. Genç oyuncu bu yönünü de geliştirmeli.

 

Kırmızı kart gören İsmail’e gelince. Ne kademe, ne defansif özellik, ne markaj ne de müdahale becerisi. Bir defans oyuncusunun sahip olması gereken hiçbir özellik yok. Bu haliyle sanırım kadrodaki eksikler nedeniyle forma giyiyor.

 

Göze çarpan eksikler bunlardı.

 

Bu maçın, aslında Bursaspor için en önemli ve güzel noktalarından biri ise geçen hafta ortaya çıkan kazanma azmiydi.

İşte bu çok önemli. Çok kaliteli bir kadro değilseniz bile bu azim çok şey kazandırır. Takım oyunu olan futbolda takım halinde mücadele etmek ruhu karakteri ortaya koymak çok başkadır.

 

BATALLA BEY

 

Maçın veya Bursaspor’un değil, Türkiye liginin yıldızının performansı yine harikaydı ve  taraftarın “O’na Batalla Bey diyeceksiniz” esprisini hatırlattı. 

Hatta espri gerçeğe dönüşmek üzere desek abartmış olmayız. Gerçekten bir oyuncu bu ancak bu kadar takımını sırtlayabilir. Yapılması istenen heykeli için bol malzeme gerekecek sanırım. Zira ondaki yetenek! kimsede yok.

 

TARAFTAR

 

Geçen hafta Kadıköy’de bizim taraftar ile gurur duymuştuk; ama bunun yanında ev sahibi ekibin seyircisinin stadını iyi kullanıp takımını iyi desteklemesini ve baskı kuruşunu da izlemiştik.

Kayseri  maçının kritik noktasında bu durum  Timsah Arena’da da gerçekleşti. Maçın dönüm noktalarından biri de Maraton tribünün daveti ile ayağa kalkan tüm stadın gök gibi gürlemesiydi.  Sahadaki kazanma azmine “işte bu” derken taraftarların stadın hakkını verdikleri ve maçı çevirdikleri o anlarda da “işte bu” dedik.  

 

Bu destek ve baskıyı doksan dakika içinde daha çok verirlerse. Timsah Arena rakipler için cehennem olur.

 

Bu arada taraftar demişken, artarda alınan sonuçlar ve zirveye tırmanan yeşil beyazlı oyuncular, daha da kalabalık desteği hak ediyor. Kasımpaşa maçında o stadı artık dolu görebiliriz diye umut ediyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?