USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kurban kanarya

12-09-2016

Kadıköy’ün Türkiye’nin en zor deplasmanlarından biri olduğu tartışılmaz. Buradan galibiyetle ayrılmak gerçekten büyük başarı. Bunu en baştan vurgulamak gerekiyor.

Hafta içi hücum hattına yaptığı Lens ve Sow takviyesi ile umutlanan Fenerbahçe de rakip Bursaspor olunca tribünler de ilk maça nazaran üç kat fazla dolmuştu.

İstanbul temsilcisi üç forvet ile başlarken ilerleyen dakikalarda bu sayıyı artırırken çok fazla çıkmayan bir defans kurgusu ile sahada galibiyet aradı.

Buna karşı Bursaspor’da Hamza Hamzaoğlu mevcut şartlardaki en doğru bir kadro ile sahadaydı. Necid yerine Kubilay tercihi ise daha da önemliydi. Çünkü Kubilay’ın koşu ve şut kalitesi ile Çek oyuncudan daha etkili olduğu kesin. Tecrübe ve fizik gücü eksiğini de giderdi mi daha iyi olacaktır. Yorulup oyundan çıkana kadar başarılıydı. Hamza Hoca ilk 11’i doğru seçmişti; ama Josua’yı çıkarmasına şaşırdık; ama hafif bir sakatlık yaşadığını öğrendik.  Yerine  giren Sercan’ın antrenmanlarda iyi çalışmadığı kesin. Sahip olduğu dripling özelliğini dahi kaybetmiş görünüyor. Sercan bu takımın tecrübelilerinden daha fazla çalışmalı.

Bursaspor ilk yarıda oyunu mümkün olduğu kadar kalesinden uzak tutmaya çalışırken, ikinci yarı ise tehlikeli bir biçimde geriye çekildi.

Özellikle bu dakikalarda Şamil, Harun, Sivok, Aziz, Faty hatasız oynadılar. Maçın kazanılmasında büyük rol üstlendiler. Ertuğrul  iyi mücadele etti. Sadece adam markajında biraz daha önce hamle yapması gerekiyor. Rakip oyuncu ceza sahasına yaklaşırken fazla bekliyor.

Ama sahadaki isimler içinde Aziz Behiç, Harun ve Batalla kritik müdahaleleri ile ön plandaydılar.

Kişisel performanslardan daha çok, maçın genelinde takım olarak oyun disiplininden kopmayan bir görüntü çizmesi çok önemli. Bu kadar eksiğe rağmen Kadıköy’den galibiyetle dönen Bursaspor rüştünü büyük ölçüde ispat etti diyebiliriz.

Son yıllardaki ligde üç İstanbul takımına karşı galibiyet alınamazken bu ters gidişatın Kadıköy deplasmanında kırılması çok güzel oldu.

Buradan galibiyetle çıkan bir takım pek çok başarının adayıdır.

Desteklemek şart.

Kadıköy’deki deplasman tribününü dolduran taraftarlar ise ayrı ayrı tebriği hakkediyor.

Yaptıkları çıkışlarla stadı inletmelerinin yanında Fenerbahçe Başkanı ve Camiasına gönderdikleri ince ve zekice mesajlarla harikaydılar.

Cuma günü rakip Kayserispor.

Taraftar Fenerbahçe galibiyeti ile dönen futbolcularının hakkını büyük bir coşkuyla  teslim edecektir.

Bayramımızın başladığı gibi geçmesi dileğiyle...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?