USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ardiles!

09-09-2016

 

Arjantin’in eski efsane futbolcularından Ardiles’e benzerliği ile bu ismi almıştı Fikret Yorgun

 

Bursaspor tribünlerinin efsane amigosu” falan yazılmış İstanbul medyasında; ama Ardiles’in amigoluk bir durumu yoktu tabi ki. Bursaspor camiasının sevimli bir figürüdür kendisi.

Kapalı tribünde kah volta atar, kah dans eder, kah rakip tribüne yaklaşarak samimi! mesajlarını iletir, bazen de yönetime fırçasını atar.

 

Ama gerçekte kimseye bir zararı yoktur.

 

Rahmetli Keçi Enver, Başkan Ahmet ve hala yollarda gezen borazancı Mustafa abi gibi Nev-i şahsına münasır kişiliği ve çizdiği yeşil beyaz yaşam tarzı ile yaklaşık 30 yıldır Bursasporluların tribündeki sevimli sembollerinden biri olmuştur.

80’li yıllarda sahaya rakip takım renklerinden yaptığı tabutlarla inip cenaze namazı kılması veya Bursaspor maçına gidebilmek için uçağa kaçak binip hava korsanı diye yakalanmasını hatırladıkça hala gülümseriz.  

 

Bu ve bunun gibi pek çok muzır icraatı vardır sevimli dostumuzun.

 

Bunların yanında iş adamlarından aldığı maddi desteklere bazıları kızsa da kıyafetlerine hatta saçına, başına aldığı ilginç reklamlarla şehirde herkesin tanıdığı karaktere dönüştüğü kesin.

 

İddiaya göre Ardiles geçenlerde bir hata yapmış ve Cumhurbaşkanına sosyal medya üzerinden hakaret etmiş. Bu nedenle de cezaevine gönderilmiş.

Görevdeki veya geçmişteki ülkenin seçilmiş hiçbir liderine en azından makama saygı gereği kötü ifadelerde bulunulamaz. Bu tabi ki çok yanlış

Ülkenin geçtiği hassas dönem nedeniyle belli ki konu ciddiye alınmış; ama Ardiles’i de hepimiz tanıyoruz. Yukarıda da kısaca anlatmaya çalıştım.

Sayın Cumhurbaşkanı kendisini tanımıyordur tabi ki.

 

Darbe girişimi sonrası birlikteliği çok iyi sağlamış kendisine hakaret edenlere karşı açtığı davaları geri çekmişti.

 

Bursalı milletvekilleri kendisine Ardiles’i anlatırlarsa, Onu da de affedecektir diye düşünüyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?