USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rekor!

23-08-2016

Transferde olması gerekenleri bugüne kadar dilimiz döndüğünce söyledik. Başkan da” Ben bu yıl borç ödeyeceğim pahalı transfer yapmayacağım” dedi, dediğini de yaptı. Kulüpten “transfer bitti” açıklamaları yapılsa da Bursaspor’da transferin bitmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Tabi ki takımın iyi olması ve transfere gerek kalmaması en büyük dileğimiz.  Şampiyonluk sezonu dahil her hangi bir sezona tam kadro ile başlanmadığını da düşünürsek, bu sene transferde daha da çabuk hareket edildiği ortada. 

 

Geçtiğimiz yıllardaki ‘Transfer cuması’ esprilerini hatırladıktan veya geçen yılki pahalı transferlerin sonuçlarını gördükten sonra artık maçlara konsantre olmak gerekiyor.

 

Bu şartlarda lige galibiyetle başlayan Bursaspor, pazar günü üç ay sonra taraftarının karşısına çıkacak. Başkan kulüp televizyonunda “40 bin taraftar görmek istiyorum” dedi. Buna ek olarak ülkenin içinde bulunduğu ortama her zamanki duruş sergilenecek ve binlerce Türk bayrağı ile Bursasporlular teröre tepkilerini koyacaklar.

 

Bursasporlu futbolcuların maç motivasyonlarını etkilemeden yani maç içine yansımayacak şekilde bunun yapılması gayet güzel olur. Geçtiğimiz hafta Şehit Ömer Halisdemir’in ailesini ziyaret ederek gönüllere taht kuran Bursasporlular bu kez 40 bin kişi ile terörün karşısına dikilmeye hazırlanıyor. Bu gayet güzel ve gurur verici. Ama dediğim gibi maç atmosferinden de çıkmamak gerekiyor. Zira alınacak üç puan önemli.

 

Bir diğer önemli detay da bu hafta Bursasporlu taraftarlar bu maçta bir rekor kırabilir. Zira 45 binlik stat dolarsa veya istendiği gibi 40 bin rakamına ulaşılırsa, Bugüne kadar ki en kalabalık Bursaspor taraftar topluluğu önüne çıkılmış olunacak yani bir rekor kırılacak.

 

Bu tarihi olaya ve Bursaspor’un alacağı üç puana katkı koymak adına yeşil beyazlı taraftarların Timsah Arena’ya akın edeceğini düşünüyorum. Yönetim bilet fiyatlarında da büyük bir indirim yaptı. Maç pazar günü ve akşam saati. Yani stada gelmemek için Passolig protestocuları hariç kimsenin Bursasporla ilgili geçerli bir bahanesi yok. Ailevi veya iş durumları dışında tabi ki. 

Timsah Arena 45 bin kişilik muazzam bir stat. Bugüne kadar dolmadı. Dolduğunda nasıl bir stadyuma sahip olunduğu daha iyi anlaşılacak. Bu hafta bunun için çok iyi bir fırsat. 

 

Vatan için, rekor için, üç puan için Bursaspor için haydi Timsah Arena’ya…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?