USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Güzel başlangıç

20-08-2016

Bu organizasyona emeği geçen, orada bulunan herkese helal olsun diyerek başlayalım.

Maç öncesi aklımız fikrimiz savunma göbeğindeydi. İsmail ve Ertuğrul’lu defans pek çoğumuz soru işareti iken Hamza Hoca’nın sol kanat Jorquera şakası (!) ile başka bir şok yaşadık. Asıl o bölgenin aksayacağını da futboldan birazcık bile anlayan herkes tahmin etti. Aksamayı geçtik, isteksiz Şilili ile o taraf hiç çalışmadı.

Danimarka’da üç maç oynamış olarak gelen Joshua veya Sercan’ın bu Jorquera yerine sol kanatta tercih edilmeyişinin mantıklı bir izahı olamaz. Olsa olsa değimiz gibi şaka falan olmalı.

Sol kanadı çalışmayan Timsah, sağ taraftan Serdar, daha çok da Del Valle ile rakip ceza alanına hızlı sortiler yaparken, final paslarındaki sıkıntı nedeniyle rakip fileleri maçın bu bölümünde sarsamadı. Venezuellalı çok hareketli ve ters vücut hareketleri ile defansı oyundan düşürüp dengelerini bozabiliyor. Son hamlelerinde biraz daha başarılı olursa çok faydalı olacağı ortada.

Gözlerin üzerlerinde olduğu İsmail ve Ertuğrul görevlerini yerlerine getirdiler. İleri çıkışları ve hava topları ile gol arama özelliği ile tanıdığımız genç Ertuğrul beraberlik golü ile hem özgüven kazandı hem de yüreklere su serpti.

Savunma göbeği bu maç için endişeleri boşa çıkardı; ama rakibin gücünü de düşünmek lazım tabi ki.

Merter’in hırslı oyununu, müdahalelerini beğendim; ancak Bilal’in vites artırması gerekiyor. Pablo’nun bile bu kadar koştuğu bir ortamda Bilal’in de kendini daha fazla zorlaması gerekiyor. Ayaklarının iyi olması yetmediğini gördük.

Pozisyonların yapısı gereği Necid’in eksik yönleri bu maçta ön plana çıktığından O’ndan verim alınamadı; ama Çek oyuncu topla doğru noktalarda buluşabilirse skora katkı sağlayacaktır.

Ev sahibi Adanaspor’da zaman zaman etkili geldi. Ama ilk golde yan top zaafı ile topu ağlarında gören Harun, sonraki pozisyonlarda başarılı müdahaleleri ile galibiyette pay sahibiydi.

Hamza Hoca ikinci yarıya yanlışından dönerek başladı. Sercan sahaya sürülürken, rakip defansın da böylece kontrol etmesi gereken adam sayısı artmış oldu. Sercan’ın hareketli oyunu, Güney ekibinin dengesini bozarken, Aziz Behic’in müthiş bir şekilde hazırladığı pozisyonda ilk golün asistini de yapan Üstad Pablo’nun sihirli dokunuşu, Bursaspor’u galibiyete taşıyordu.

Kadroda sakatlar dolayısıyla eksikler var; ama futbol anlamında da eksikler var. Lige galibiyet ile başlamak tabi ki çok güzel oldu; ama yanıltmamalı. Daha çok çalışmak gerekiyor. Bu hafta rakip Başakşehir. Adana deplasman galibiyetinin anlam kazanması için Bursa’da da üç puan şart. Bunun içinde Timsah’ın taraftarının yardımına ihtiyacı var. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?