USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hedef!

13-08-2016

"Hazırlık maçlarının skoru ölçü değildir" 

Çünkü hazırlık maçlarında skora bakılmaz.

 

Puan mücadelesi olmadığından tabelaya değil, oyun organizasyonuna, sahaya yayılışa, taktik plana, kadro kalitesine, alternatiflere, futbolcuların fizik, kondisyon ve form durumları mercek altına alınır.

Maça iyi başlayan İlk ve ikinci gole kadar sahada üstün olan taraf Trabzon takımıydı. Karşılaşmanın bu bölümünü iyi irdelemeliyiz. Oyuncu kalitesi ve organizasyon anlamında pek de iyi sinyaller veremeyen Karadeniz temsilcisi bu haliyle bile önde oynayarak Bursaspor'u uzun süre sahasından çıkarmadı. 

 

Yada Bursaspor çıkamadı diyebiliriz ki bu çok daha endişe verici.

 

Bordo mavililer ceza sahasına yaklaştıklarında ne savunmanın göbeği ne de bekler doğru pozisyon alabildiler. Rakip oyuncular sağlı sollu istedikleri gibi Harun'a yaklaşabildiler. Final pasları ve gol vuruşlarındaki beceriksizlikleri futbolun bir başka altın kuralını devreye soktu ve atamayana attılar.

Bursaspor'un takviyelere ihtiyacı olduğu kadar, Sercan, Bilal gibi oyuncular başta olmak üzere hem toparlanması gereken hem de yetersiz oldukları ortada isimler var. Pablo, Harun ve Del Valle dışındakiler 90 dakika boyunca vasatın altındaydılar.

 

Fazla negatif olmakta, altı boş bir pozitiflikte olmakta şu noktada Bursaspor'a fayda sağlamaz. 

Eksikleri de, artıları da objektif bir şekilde dile getirmeli.

 

Ama bunu yaparken bu seneki hedefi de iyi anlamalı.

 

Şampiyonluk apoleti takmış kulüplerin hedefinin şampiyonluktan başka bir derece olamayacağının ısrarlı bir savunucusu olarak bu sene konan "önce ekonomiyi düzeltelim, sonra iyi bir takım kuracağız" hedefini mevcut ekonomik tabloyu göz önünde bulundurup mantık da çalıştırıldığında kabul etmekten başka çare olmadığı ortada. Öyle ya, paran yoksa hem borç ödeyip hemde evine en kaliteli eşyaları veya altına pahalı araba alamazsın. Hepsi aynı anda olmuyor. Ancak mevcut şartlarda savunduğumuz şey, şartların biraz daha zorlanması. Bu konuda gerçeklerin görülmeye başlanması önemli. Üzerinde çalışılan  takviyeler geldiği takdirde bu seneki hedef tutacaktır. 

 

Trabzon ile oynanan hazırlık maçı net olarak gösterdi ki, kadro kalitesi, oyun planı fizik, kondisyon olarak olası gereken seviyede değiliz. Planlanan iki takviye iyi çıkarsa ve mevcut oyuncular da form durumlarını yükseltirse "Geçen seneden çok daha iyi" bir Bursaspor izleyeceğimizi söyleyebilirim.

 

Sözün özü, mevcut kadronun eksikleri var. Giderilmezse sıkıntı büyür. Doğru takviyeler yapılırsa bu kez emin olun hedef büyür. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?