USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Vali!

28-07-2016

Yaralananlar, dövülenler, işinden, eşinden olanlar, yargılananlar, fişlenenler, ceza alanlar, bütün hayatını etkileyecek şekilde sabıkalı duruma düşenler, aylarca hapis yatanlar, maddi, manevi çökme noktasına gelen aileler...

Onlarca Bursaspor taraftarı ve yakınlarından bahsediyorum…

 

Dönemin Valisi Şehabettin Harput’un bu konuda değişik çevrelerce defalarca uyarılmasına rağmen aldığı anlaşılmaz ve provoke edici karar ve sonrasında yaşandı bunlar.

Yaralanan polisleri, atılan gazlardan etkilenen vatandaşları özellikle hasta, yaşlı ve çocukları, ilaveten maddi hasarları da katarsak yapılan yanlışın boyutu daha da net anlaşılıyor.

 

“Anlaşılmaz ve provoke karar” ibaresini kullandım; ama Vali’nin üyesi olduğu örgütün Kumpaslarını gördükçe bunun basit bir yanlış bir karar değil de, Bursaspor taraftarına karşı  kurulmuş bir kumpas olduğunu görmek hiç zor değil.

 

O karar öncesi yaşanan süreç, TFF yetkilisi Yunus Egemenoğlu'nun o maç öncesi yaptığı açıklama, kararın alınması ve sonrasında yaşanan her şeyin bu örgütün yöntemlerine birebir uyduğu ve planlamasıyla olduğunu görmek çok zor değil. 

 

FERRUH GÜN isimli dava savcısının hazırladığı iftiralarla dolu iddianame de hala akıllarımızda.

 

Bunu yaparak neyi amaçladılar, hedefleri neydi tabi ki bilemeyiz. Toplum mühendisi olduklarını, amaçları doğrultusunda zemin hazırlayıp, topluma müdahale etmeyi çok iyi bildiklerini görüyoruz.

 

Bu yaşananların organizatörü, bu mağduriyetleri yaşatan dönemin Valisi Şehabettin Harput, bu acıları yaşattığı Bursasporlu taraftarlara üstüne üstlük bir de  “Çapulcular” diye hakaret etmişti.

İnsanların hayatlarını mahfettiği yetmezmiş gibi bir de hiç utanmadan bunu yapmıştı.

İşte O vali” Fetö Terör Örgütü” soruşturmasında “Örgüt üyesi olarak” BUGÜN gözaltına alındı.

O iftiralarla dolu iddianameyi hazırlayan, taraftar yakınlarının görüşme taleplerini bile geri çeviren, savunmalarını dinlemek istemeyen

savcı Ferruh Gün de BUGÜN Sakarya'da gözaltına alındı

Kurdukları kumpas mağdurlarından Teksas Tribün Lideri Mehmet Güzelsöz ise yine BUGÜN cezaevinden tahliye oldu.

 

Ne enteresan ! O dönem Kumpas kurduklarından M.Güzelsöz dışarı çıkarken, aynı gün her ikisi de içeriye girdiler...

 

Allah’ın adaletinin ve “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste” atasözünün bir kere daha tecelli ettiğini görmek ne güzel.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?