USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Primler kaldırılmalı!

20-06-2016

Futbolculara kırkta bir yapılan protestolar, elde etikleri maddi manevi  avantajlarının yanında denizde damla gibi kalır.

Arda turan bundan 5 yıl önceki bir röportajında “Paranın hiç değeri yok ayda 80 bin lira yetmiyor” ifadesini kullanmıştı. Herhalde şuan ayda 200 bin lira falan harcıyordur.

Mesleğinin getirdiği avantajın keyfini sürüyor. Günümüzde Süper Lig’de futbol oynayanların büyük çoğunluğu birçok iş adamının kazanmadığı paraları kazanıyor. Gökhan Gönül ile ücret tartışmasına giren Aziz Yıldırım’ın “O'nun bir yılda aldığı parayı ben zor kazanıyorum” demişti.

 

Türk Futbolcularının bunun karşılığında verdikleri ise ortada, ne Avrupa arenasında, ne dünya şampiyonalarında ne de Kulüpler bazında Avrupa kupası başarıları var. Ligimizde oynadıkları maçlardaki futbol kalitesi ise ortada

Bir Premier Lig maçında 90 dakika içinde gördüğünüz futbol zenginliklerini bizim topçularımız lig boyunca göstermiyor.

Hal böyle iken Avrupa Şampiyonasında rezilleri oynayan futbolcular protesto edildi diye eleştiriler yükselmeye başladı.

 

“Onlar bu protestoları hak etmiyorlarmış, Milli takımı buraya Onlar getirmiş, bu protestoları yapanlar utanmalıymış”!

Onlar bu protestoları hak etmiyor; ama İspanyolların “Oley oley” sesleri altında Türk seyirciler rezil bir skor ve oyun izlemeyi hak ediyor öyle mi ?

İspanyol Seyircilerin “Arda Arda” tezahüratını dalga geçmek için yaptıklarını bile anlayamadı bazıları!

 

O İspanyollar Arda’ya Barcelona’da kötü oynarken veya yedek kalınca niye destek vermiyor acaba?

 

Dünyada başarısız olmanın her meslekte bir bedeli vardır. Futbolculara biçilen bedel ise birkaç yuh ve nahoş kelimeden ibaret.  Onların ne ayrıcalığı var ki başarısızlıkta eleştirilmeyecekler?

Ki ortada kayda değer bir başarıları yokken.

 

Diğer yandan şehir devletlerini saymazsak 35 Avrupa ülkesinden 24’ünün katıldığı bir şampiyona yer almak, başarı değil, sürekli olması gerekendir. Üstelik bunun sonunda da 500 bin Euro gibi bir prim varsa kimse “Memleket aşkı” falan edebiyatı yapmasın. Primlerin geciktiğinde Arda başta olmak üzere nasıl dikildiklerini de gördük zira.

 

Öncelikle Milli takımlara prim olayı ortadan kalkmalı. Sadece şampiyon olduklarında bir prim söz konusu olabilir. Bu ülke sayesinde akla hayale getiremeyecekleri maddi imkanlar elde eden bu insanlar, paralarıyla askerlikten de kurtulduklarına göre en azından borçlarını böyle ödemeliler.

 

Hem ortada prim olmazsa tartışma da olmaz. Yorgan gitsin kavga bitsin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?