USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bızımla deyılsınız!

15-06-2016

Saçıyla oynaması tik haline gelen, maç içinde aynı hareketi 4-5 saniyede bir yapan Ozan Tufan sırf bu nedenle Hırvat maçında diğer arkadaşlarından biraz daha iyi mücadele etmesine rağmen topun ağzına gelen isim oldu. Bu arada Ozan Tufan’ın “kendine yakışmayan saç stili kategorisinde en büyük rakibi Belçikalı Marouane Fellaini O da gözlerden kaçmadı.

 

Gerçi Ozan’a nasıl bir saç stili yakışır, O da ayrı bir çalışma konusu tabi.

 

Takımın büyük çoğunluğunun sakallı olması da farklı bir imaj çalışması olsa gerek.

 

Yumurta topuktan capriden hallice İtalyan işi dar ve kısa paça pantolona geçiş yapan Futbol Direktörümüz Fatih Terim’in de bir moda direktörüne ihtiyacı olduğu ortada. 

Eskisi gibi yanık ten beyaz gömleğe dönüş yapsa hiç fena olmaz.

 

Diğer futbolcularımız da benzer şekillerle imaj yapmaya çalışıyorlar da olmuyor işte.

 

Moda tabirle kendilerine  “bu tarzlarınızla bızımla deyılsınız” demekten başka çare yok.

Bizim milli takım açısından ortada futbol olmayınca bizim yazı da futboldan çok moda eleştirisi şeklinde oldu tabi.

Futbol adına eleştirecek sorunların temeli altyapılardan itibaren verilen futbol eğitiminin yetersizliği, antrenman kalitesizliği olunca çok da fazla yazacak bir şey yok aslında. 

Buna ek olarak futbolumuzu yönetenler futbolun ilerlemesi için değil de belli başlı kulüplerin keyiflerine göre aldıkları kararlar ki buna yabancı oyuncu sayısını örnek verebiliriz. Bizi bu noktaya getirdi. 80 milyonluk ülkeden bir tane stoper götüremedik Fransa’ya ötesi mi var ?

 

İlaveten bizden zayıf dediğimiz Avusturya ve Macaristan gibi takımların bile mücadelesini ve futbol kalitesini gördüğümüz de iyice hayal kırıklığına uğradık.

 

Şimdi rakip İspanya. Kendilerini Çek Cumhuriyeti karşısında izledik. Biraz şanslı olsalar 6-7 gol bulabilirlerdi.  futbol her türlü skora açık bir oyundur; ama öngörüleri buna göre yapamayız şuan ki tabloya bakacak olursak Milli takımın işi zor. İspanya’yı kale önüne yaklaştırırsak, Barcelonavari paslaşmalarla başımızı döndüreceklerdir. Savunmayı önde kurup, Volkan ve Emre Mor ile sahada olmak mantıklı gözüküyor. Kısacası “Boğaları kaleden uzak tut, fırsat bulduğunda da rakip kaleye en çabuk şekilde ulaş” kurgusu bize bir şans verebilir. Aksi takdirde gömülüp beklersek utanç verici bir skorla karşılaşabiliriz.

 

Giyinmeyi de futbol oynamayı da bilmiyorlar dedirtmeyelim kendimize.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?