USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OSB'ler Hukuku ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü

14-06-2016

Ancak, gerçek anlamda bu alanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (Kısaca Bakanlık) tarafından yürütülen “hukuk ve teknoloji” uğraşıları dışında, başka bir ciddi ve kapsamlı kurum/kuruluş göz doldurmamaktadır.
Bu sebeple, ülkemizde kurulacak bir “Organize Sanayi Bölgeleri Hukuku ve Teknoloji Araştırma Enstitüsünün (Kısaca “Enstitü”) önemli yararları olacaktır. Enstitüde oluşturulacak modern ve zengin eserlerin bulunduğu kütüphane, toplantı ve eğitim salonları, eğitim birimleri, laboratuvarlar, öğretim elemanlarına tahsis olunacak odalar, yardımcı personel tarafından verilecek hizmetlerle, OSBlere önemli katkılar sağlayacaktır. Örneğin; teknoloji transferi, sistem çalışmaları, hukuki düzenlemeler gibi.
Enstitü kurulduğunda, bu alanda vazgeçilmez bir halka olacağını zamanla kanıtlayacaktır. Enstitünün çalışmaları arasında; alanında kurs, seminer, konfrans, sempozyum gibi etkinliklerin verilmesi, eser yayınları, genç akademisyen ve hukukçuların çalışmalarını ödüllendirilme, yabancı bilim adamlarının da katılacağı çeşitli etkinlikler ile uluslararası deneyimlerin paylaşılması iklim ve ortamının kurulması ve yaşatılması gibi konuları sayabiliriz. Özellikle,OSBler alanında düzenlenecek bilimsel toplantılarla, bu konuda bilgi birikimi elde edilecek olup, yayına dönüştürülerek, yeni eserler bilim dünyasına kazandırılmış olacaktır.
Bu alanda verilecek kurslar ve seminerler, bu etkinliklerde okutulacak dersleri hazırlayan uzmanlarca yayınlanacak eserler önemli bir boşluğu dolduracaktır. Diğer yandan, Enstitünün yayınlayacağı hakemli ve süreli bir “Organize Sanayi Bölgeleri Hukuku ve Teknoloji Dergisi” ile yaşananlara bilimsel bir pencereden bakışı getirecek ve yeni ufuklar açacaktır.
Enstitü zaman içinde kendi yapısını sadece güçlendirmekle yetinmeyecek, yönetim kurallarını da kaliteli hale getirip, çalışanları uzman seviyesine gelecektir.
Konu ile ilgili olarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Sayın Bakanı ile bu alanda derin bilgi sahibi olan Müsteşar Yardımcısı Sayın Ramazan Yıldırımın katkılarını ve müjdeleyici olacaklarını ummaktayız.
Bu yolda dökülecek alın teri, onların ülkemizde silinmez izleri ve sadece profili çizili olanlara nispet, onurlu bir ışığı sayıacaktır. Anılan hizmetlerin verileceği ulusa ne mutlu, bunları taşıyan gönüllere ne mutlu, konuyu işleyen kişilere ne mutlu ve okuyan gözlere ne mutlu!
Esenlikler diler, en içten saygılarımızı sunarız.

EKOHABER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?