USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çalışanlar melek olsa

07-06-2016

Bunun sebebi,söz konusu sermaye şirketlerinin Devletden daha zengin veya anılan kuruluşların yöneticilerinin göklerin ve yerin tüm sırlarını biliyor olmasınlar!

Kuşkusuz, bunların hiç biri olmasa gerekir.

Hüsran gelip kaşlarını çattığında, taşınır malı sefere çıktığında, tasalanmayan sahip, yok gibidir.

Kaynağına ve edinme yöntemine bakılmaksızın, bir sermaye şirketine ait taşınır malların kaydı, muhafazası, kullanımı, yönetim hesabının verilmesi, bedelsiz devir, tahsis, merkez ve şubelerde taşınır mal yönetim sorumlularıyla, bunlar adına görev yapacak olanların belirlenmesine ilişkin usul ve esasların bir düzenleme ile kabulü gerekmektedir. Örneğin; sermaye şirketlerinde söz konusu amaçlar için Taşınır Mal İç Yönergesinin kabulü ve uygulanması gibi.

Kuşkusuz, anılan İç Yönerge için, 4857 sayılı İş Kanununun 1/I, 25/II, 26/II,31 nci maddeleri ile 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununun 396. ve 399 ncu maddeler hükümleri dayanak olarak gösterilebilir.

Söz konusu İç Yönerge, ilgili sermaye şirketinin tüm taşınır mallarını (hammadde dahil) kapsar.

Bu çalışmanın güvenli ve sağlıklı bir biçimde uygulanması, kuruluşta olası taşınır malların en güvenli şekilde kullanılması, kayıp ve kaçakların önüne geçilmesi ve mallara verilen zararların zimmetlenen kişilerden tazmini yanında, özellikle çalışanların özenle kullanmalarını sağlayacaktır.
Böylesi bir çalışmada, taşınır kod listesinin oluşturulması, kayıtla ilgili işlem belgelerinin titizlikle hazırlanması, yetkili ve sorumlu kişilerin tespiti ile görevlendirilmesi, taşınır mal işlemlerinden olan satın alma, bedelsiz devir, tahsis, hurdaya ayırma, sayım işlemleri, satış işlemleri, tüketim işlemleri, kullanıma verme, iade edilen mallar, devir işlemleri, bağış ve hibeler, yönetim dönemi ile yapılacak bu işlemlerin muhasebe ile olan ilişkisi düzenlenmekte, oluşturulan yönetim sistemi uygulamaya konulmaktadır.

Çalışanlar melek olsa, taşınır malları koruyacak, kullanacak ve yaşatacak olan insanın mükemmel olduğunu kim ya da kimler sağlayabilir?
Kalpten esenlikler diler, en içten saygılarımızı sunarız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?