USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Buyrun Sayın Başkan…

31-05-2016

Başkan ve Bursastore’den sorumlu Yönetici Osman Dinsever’in dikkatine ! 

diyerek tekrar bir şeyler yazmak istedim.

 

Bursastore’un en az 3 milyon potansiyel müşterisi var. Bursasporlu olmayan kişiler dahi Bursasporlu yakınlarına hediye alırken Bursastore mağazalarını tercih edebiliyor. Dolayısıyla Bursa’da yaşayan “herkes” ve kente gelen yerli ve yabancı turistler potansiyel Bursastore müşterisidir. Bu potansiyel bugüne kadar aşağıda sayacağım eksiklikler nedeniyle kullanılamadı. Bu konuya uzun yıllardır kafa yoran ve eski bir tekstilci olarak tespit ve önerilerimi ileteyim…

 

1-Öncelikle Bursastore için de çok önemli olan Bursaspor’un renk standartının belirlenip tescillenmesi  gerekiyor. Taraftara cazip gelecek albenisi daha çok olacak açık canlı bir yeşil tonu Kulübün tüzüğünde yer alacak şekilde standartlaştırılmalı.

 

2-Ürünlerde model seçimi “TARAFTARIN NE İSTEDİĞİNİ BİLEN” kişilerce yapılmalı. Bursastore  kurulduğu 1995 yılından bugüne kadar bu konuda doğru bir çizgi tutturamadı. Gördüğüm kadarıyla bu sıkıntı maalesef bu dönemde de devam ediyor.  Açıkça ifade etmem gerekirse ürün modelleri yine cazip değil. ( Bu konuda internet sitesinde bir öneri bölümü oluşturulabilir “Eski bir mağaza sahibi ve tribünlerde bulunmuş  biri olarak” bende  “GÖNÜLLÜ OLARAK” danışmanlık yapabileceğimi buradan ifade etmek istiyorum.

 

3-Ürün çeşitliliği, kalitesi ve ürünlerin zamanında satışa sunulması çok önemli. Kalitesiz malzeme kullanılan ürünler müşterileri kaybına yol açmaktadır. Yazlık ürünler en geç nisan başı, kışlıklar ise en geç ekim başında mağazalarda satışa sunulmalı.

3-Taraftarın maçlarda giyebileceği tribün atmosferine uygun “Yeşil renk ağırlıklı ”kapşonlu mont ve switler tişörtler, tasarlanmalı.

 

4-Tatil yörelerine gidecek taraftarlar için havlu, capri, tişört, şort ve şapka model çeşitliliği artırılmalı

 

5-Tribün için tasarlanan ürünlerde renk seçimlerinde “tribünde tek renklilik hedefiyle ana renk yeşile” ağırlık verilmeli.

 

6-Günlük hayat için tasarlanan ürünlerde beyaz veya yardımcı renkler kullanılabilir.

 

7-Bursastore için daha güzel ve şık bir logo tasarlanmalı

 

8-Günlük hayat için tasarlanan tişört, gömlek, tişört  veya mont gibi ürünlerde logo küçük kullanılmalı.

 

9-İnsanların para harcamak için gittikleri yerlerde yani  avm veya bu avmlerin içinde yer alan mağaza zincirlerinin içinde zengin bir stand modeli ile yer alınmalı

(Carreforur, Korupark, Zafer Plaza, Özdilekler, Yeni yapılmakta olan AVMler, Setbaşı, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olduğu Hanlar Bölgesi, Okçular, FSM Bulvarı ) gibi.

 

10-Kentte promosyon kampanyaları yapan tüm firmalarla Bursastore ürünlerini hediye olarak sunma bazlı anlaşmalar yapılmalı.

 

11-Kadın ve çocuk ürünlerinde çeşit artırılmalı.

 

12-Personelin-müşteri ilişkisinde denetim mekanizması işlemeli. Bu konuda şikayetler en aza indirilmeli.

 

13-Ev, işyeri ve sokaklara bayrak asmak isteyen taraftarlar için çeşitli ebatlarda armalı bayraklar satışa sunulmalı.

 

14-Bursaspor taraftarının ekonomik yapısı ve profili göz önünde bulundurulmalı. Yüksek rakamlarla satılan ürünler Bursaspor taraftarının “çok büyük bir kesimi için” uygun değildir. Kaliteli mümkün olan en uygun fiyatlı ürün satış politikası benimsenmeli.

 

15-Yeni stattaki Bursastore mağazası yeni sezona yetiştirilmeli. Bu mağazaya stadın diğer tribünlerine giren taraftarların da ulaşabilmesi sağlanmalı

 

16- Mağazaların yaz saati uygulanırken sabah 08:00 ve gece 22:00 arası, kışın ise akşam 20:00’ye kadar açık kalması sağlanmalı.

 

Bu maddelere tabi ki ilaveler olabilir. Ana hatları ile bu şekilde özetlemeye çalıştım. Dikkate alınır ise Bursastore’un, şimdiki halinden kurtulup Bursaspor kulübüne önemli derecede katkı sağlayacak bir duruma geleceğinden şüphem yok.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?