USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Güzel gelişmeler

24-05-2016

 

İcraatların görünen yüzü böyle olunca tepkiler de normal; ancak hemen şunu vurgulamak istiyorum. Yeşil beyazlı kulüpte olumlu gelişmeler de olmuyor değil.

Bu gelişmeleri aslında yönetim kurulunun duyurması gerekiyor; ama yoğunluktan veya işlerin sonuçlanmasını beklediklerinden olabilir bu gerçekleşmedi. En yetkili isimlerden aldığım bilgileri paylaşayım…

 

MALİ TABLO

 

Öncelikle mali kriz ile ilgili kritik noktadan uzaklaşıldığını vurgulamak istiyorum. Hala sıkışıklık devam ediyor; ancak işlerin tıkanma noktasına gelme ihtimali şuan için ortadan kalkmış durumda. Geciken ücretler tabi ki var; ama önümüzdeki birkaç ay içinde daha da bir rahatlama bekleniyor. Oyuncu satışları ve sponsorluklarla ilgili gelişmeler de buna yardımcı olacağı ifade ediliyor.

 

TRANSFER

 

Özellikle Merter ve İsmail için oluşan tepkilere yetkili ağızlar, yedek kulübesini de güçlendirmemiz gerekli şeklinde açıklama getiriyorlar.

Öte yandan Fransa’da beğenilen oyuncular Bursa’ya davet edildi. Bursaspor’un adını duyunca uçuk ücretler isteyen oyuncular makul rakamlara inince anlaşma yoluna gidilmiş durumda.

Bu arada genç ve gurbetçi bir forvet oyuncusu ile de anlaşma sağlandı. Kulübü ve başka kulüpler de devrede o yüzden  ismini yazmamız rica edildiği için yazmıyorum. Cuma gününe kadar imza attırılması planlanıyor.

Tabi o bölgede yeni sezonda Kubilay’ın rekabet içinde olacağını belirtelim.

Atıf Chahechouhe ile ilgili ise Bursaspor çalışmalara devam ediyor. Hamza Hoca bu konuda çok istekli olmasa da yeşil beyazlı idareciler kendisini Bursaspor’a kazandırmak istiyor.

Başka isimlerle ilgili girişimlerde devam ediyor. Ancak elden çıkarılacak oyuncuların henüz netleşmemesi bu konuda bağlayıcı olan nokta. Özellikle yüksek maliyetli oyuncuların elden çıkarılması sonrası nokta transferler hedefleniyor. Bu noktada yeşil beyazlı idareciler taraftarlardan sabır istiyorlar.

Serdar Aziz ile ilgili kulübe şuana kadar ulaşmış resmi bir teklif yok; ancak teklif geleceği biliniyor.

 

TÜZÜK

 

Tüzük ile ilgili çalışmalar devam ediyor. En önemli değişikliklerden birisi yönetici sayısının 9 veya 7’ye indirilecek olması. Çok gerekli bir değişiklik olduğu kesin.

 

FUTBOL OKULLARI

 

Şuan 500 civarı öğrencisi bulunan futbol okullarında bu sayının 10 kat artırılarak en az 5 bine çıkarılması planlanıyor. Yeni sahalar ve iyi bir organizasyon planıyla bu sayede hem büyük bir gelir ve çok daha fazla yeni yetenek keşfetme şansı doğacak. Buradan sağlanacak gelirle  altyapı organizasyonları da finanse edilebilecek.

 

SPORNSORLUK ANLAŞMASI

 

Şuana kadar ana hatları netleşen; ama eklemeler yapılması ihtimali olduğu için yazmamamız rica edilen bir sponsorluk anlaşması da önümüzdeki günlerde kamuoyuna sunulacak. Mesleki yönümüze bir kenara bırakarak kulüp menfaati gereği şimdilik bu kadarını söyleyebiliyorum.

 

TARAFTAR

 

Sponsorluk demişken yukarıda detaylarını henüz yazmamış olsam da taraftarın beklediği ve istediği gelişmeler bu konuda olmaya başladı; ama sponsorluklar için yeşil beyaza gönül verenlerin daha fazla yardımcı olması gerekiyor.

 

Nasıl mı ?

 

Bursaspor markasının paraya çevrilebilecek çok fazla noktası var. 

 

Televizyon programları ne kadar çok izlenirse sponsor ve reklam pastasından aldıkları pay da artar. Spor kulüplerinde de durum böyledir. Stadının yarıdan fazlası boş olan bir kulüp mü sponsorların ilgisini çeker yoksa kombinelerini satmış 40 bin ortalamaya oynayan bir Bursaspor mu ?

 

Bu noktada taraftarlar artık kendi rolleri olan taraftarlığa odaklanmalılar. Transfer ve kulüp ile ilgili diğer konulara müdahil oldukça asıl görevler ihmal edilebiliyor

Transfer veya başka şeyler bahane edilmeden Bursaspor’un marka değerine katkıda bulunmak için yeni sezonda o stadın her maç dolması şart. O stat her maç dolarsa takımda oynar, başarılı sonuçlar da gelir mali sorunlar dahil her türlü sıkıntı daha kolay aşılır.

Sözün özü sürekli olumsuz görülen icraatlar üzerine yoğunlaşıp negatif bir hava estirmemek lazım.

Bursaspor’da güzel gelişmeler de oluyor. Böyle bir mali yükün altında boğuşup bu günlere gelen ve iyi niyetinden kimsenin şüphesi olmadığı Ali Ay ve ekibi daha çok somut desteği hak ediyor

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?