USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Lojistik önem kazanıyor

17-05-2016

Geçmişte İzmir ve Mersin ülkenin dışarıya açılan kapısıyken artık bizim de bulunduğumuz bu bölge ülkeye giren ve çıkan malların kapısı olma niteliğine kavuştu. Son on yıllık zaman diliminde Marmara Bölgesine yapılan en büyük yatırımlar liman projeleri olarak gerçekleşmektedir.
Bu kadar rekabet olmasına rağmen yerli ve yabancı grupların hala liman yatırımlarına devam ettiği görülmektedir. Nüfusun, sanayinin yoğunlaştığı bir bölge deniz ulaşımına açık olunca sonuç bu olmaktadır.

Marmara Bölgesi nüfusun yoğun olacağı bir yer olmaya devam edecektir.

Tüketim merkezi olmaya devam edeceği bir gerçektir; zamanla üretim merkezi olma özelliğini kaybedeceği de…
Bu durumda Bursa nın da önemli bir parçası olan Marmara Bölgesinde lojistik en önemli faaliyetlerden biri haline gelecektir.

Mal ve ürünler buraya getirilecek, dağıtımı, paketlenmesi buradan yapılacaktır; Avrupa Birliği ülkelerinin deniz kenarındaki büyük şehirlerinde olduğu gibi… yakın gelecekte şehirlerimiz istihdam sağlamayan büyük depolarla dolacaktır.

Büyük kurumsal yapılar yerine, küçük ticaret faaliyet yapan şirketler alacaktır. Bu sebeple istihdam sağlamak, refahı arttırmak için Bursa nın ticaret ve lojistiği merkezi olabilmesi için plan yapılmalı ve merkezi idareden de gerekli destekler alınarak bu alanda Bursa nın öne çıkması sağlanmalıdır.

Bursanın geleceği için lojistik merkezi hedefinin gerçekleşmesi gerekmektedir.

Bu amacın yerine getirilememesi, imkanın kullanılamaması durumunda gelecekte çok hayıflanacağımızı unutmayalım.

Üretimin önemini yitirdiği bilgi ve organizasyon yeteneğinin ön plana çıktığı bir sürecin içindeyiz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?