USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kadın sporcumuz Çağla Büyükakçay

03-05-2016

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen bu olayı büyük bir coşku ve sevinçle karşıladığımı belirtmeliyim, çünkü uzun zamandan beri bu genç kızımızı gazetelerden takip ediyordum.

Tenis, atletizm, jimnastik, yüzme, futbol dışındaki takım sporları, futbol kadar önemlidir diye düşünüyorum.

Özellikle tenis yediden yetmişe her insanın yapabileceği bir spor dalı olması açısından çok önemlidir.

Kendine göre güzel ve özel kuralları olan tenis, diğer spor dallarının aksine mantık ve mental olarak farklı bir spor dalıdır. Seyircisinden, oyuncusuna, top toplayanından, hakemlerine kadar güzellikler içeren ve kendine has kuralları vardır. Özellikle alt yapısı yaygınlaştırılırsa ekonomik olarak futbol kadar her vatandaşın rahatlıkla yapabileceği bir spor dalıdır.

Uzun zamandır televizyonlarda özellikle de ABD, Arjantin, Romanya, Almanya, İngiltere, Sırbistan, İspanyol, İsveç, İsviçre, Rusya gibi ülkelerden çıkan bay ve bayan başarılı sporcular uzun zaman liderliklerini sürdürmektedirler. Tenisin başarılı sporcuları adeta birer sanat yıldızı gibi hayatımızın her döneminde her ortamda tanısakta tanımasakta karşımıza çıkmaktadırlar.

Özellikle Amerikalı Williams kardeşler, Rus Maria Sharapova,Sırp Novak Djokovic, İspanyol Nadal, Alman Boris Becker ve isimlerini sayamayacağım onlarca tenis sporcularının ünleri ülkelerinin popülaritesinin önüne bile geçtiği olmuştur. Adlarına parfümünden tutunuz, ayakkabı ve her türlü spor aletleri marka olmuş ve diğer spor markalarının geçim kaynağı da olmuştur.


Çağla Büyükakçayı bu anlamda kutluyorum ve Türk gençliğine örnek olur diye temenni ediyorum. İnşallah atletizmde bayanlar ile yakalamış olduğumuz başarı ve kabullenme sorunu yaratmaz.

Ama ben tenis sporundan başarı elde eden sporcuların çok daha fazla örnek olacağını düşünüyorum.

Maçtan sonra Çağla Büyükakçaya bir küçük kız çocuğu “başarı için ne yapmam gerekli” diye bir soru yönetince çok güzel bir cevap verdi.
“Önce çok iyi bir insan olmalısın ve çok çalışmalısın” diye duygularını ifade etti.

Çok iyi bir insan olabilirsek eğer, tel örgülerden atlayıp bir hakeme öldüresiye saldırabilir miyiz düşünmek lazım.

Söylemeden geçemeyeceğim Atatürk ne güzel söylemiş: Ben sporcunun zeki, çevik, dürüst ve her şeyden önce de ahlaklısını severim.
Bir kez daha kızımız Çağla Büyükakçay ve başarı yolunda gideneleri yürekten kutluyorum.
Saygılarımla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?