USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Maceraya gerek yok

30-04-2016

Bursaspor kadrosunun yetersizliği zaten malum , bir de buna sakatlıklar eklenince Hamza Hamzaoğlu’nun sahaya çıkaracağı 11’i belirlerken çok zorlandığı belli oluyordu. Sakatlığı nedeniyle Deniz ile başlayamamak, Aynı şekilde Sercan’ın da tribünde olması Bursaspor ileri ucu için büyük handikaptı. Bu iki hızlı ve hareketli oyuncu sahada olsa dengesiz Galatasaray defansını çok zorlarlardı.  Futbolda uzun boylu genç Kubilay ve Necid gibi oyuncular ceza alanından uzaklaştıkça etkisizleşirler. Bu fizikteki oyuncular kanatta asla oynayamaz.  İstisnalar var mı, vardır; ama Onlar da zaten dünya çapındadır. Bu maçta yine bu bilindik durum  yaşandı. Necid sol kanatta kayboldu. Genç Kubilay’da istediği topları alamadığı için golle buluşamadı. Yere sağlam basan ve daha hareketli Mert Örnek daha önce sahaya girse belki farklı olabilirdi.

Bursaspor’un en büyük sorunu ise kesinlikle orta saha. Bu bölge Batalla dışında çok zayıf ve yetersiz. Bunu gören Pablo her maç fazladan efor sergiliyor. Nitekim 75. Dakikadan sonra O da oyundan düştü. Bu dakikaya kadar gol asistini de yaptı, üç gollük pas da verdi. Bu bölgeye yeni sezonda takviye şart. Göze çarpan diğer isim de Stoch’du . Miroslav maçı en çok isteyen isimlerden biriydi. Aradı, denedi ama istediğini gerçekleştiremedi. Etkili; ama sınırlı yeteneklere sahip bir oyuncu olduğu için O da bu yıl istenileni veremedi.

Hakem Aydınus avantaj değerlendirmelerinde başarılıydı; ama genel kararlarında güven vermedi. Pandomim sanatçısı gibi tavırlar sergileyeceğine işini yapsa daha iyi olacağının hala farkına varamadı. Selçuk İnan’a sergilediği tiyatro inanılır gibi değildi. Yetersiz hakemlerimizden biri sonuçta çok da konuşmaya gerek yok.

Tribün eski günlerdeki gibi gürlediği anlar tüyleri diken diken etti. Hem takımlarına destek verirken hem de teröre karşı verdikleri mesajla göz kamaştırdılar. Hepsinin yüreğine sağlık.

Genel anlamda baktığımızda genç oyuncular kadroda tutulup, gönderilecek yabancıların yerine kaliteli isimler alınması gerektiği gün gibi aşikar. Kaliteli isim derken hem ucuz hem kaliteli demek istiyorum. Bu tip isimleri bulmak öyle sanıldığı gibi  zor değil. Ama eski usul anlayışla olmaz. Menajer veya ahpap çavuş ilişkileri ile olmaz. Ehil futbol gözüne sahip, bu işi sistematik yapan bir scout ekibinin desteği şart. Transfer en önemli konu , herkes her işi yapamaz. Yine aynı hatalar yapılmamalı.

Bu sezon kötü geçti. Ne ligde derece, ne kupa, ne de taraftarın en çok kazanılmasını istediği maçlar kazanılabildi. 

Bu durumda teknik heyet ve kadro başarısızdır. Başarısız olanlarda da değişiklik gerekir.

Şehrin hareketlenmesi, her anlamda destek vermesi için iyi bir kadro ve herkesin kabulleneceği bir hoca şart.

Kısacası maceraya gerek yok !

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?