USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Doku uyuşmazlığı

19-04-2016

Doku nakillerinde ise, hücre zarının yapısına katılan bu proteinler eğer ki nakledilen dokunun hücreleri ile birbirine yakın yapıda değillerse birbirleriyle uyumlu çalışamazlar ve nakledilen doku ölümmahkum olur.

Bu duruma doku uyuşmazlığı denir

 

Doku uyuşmazlığının tıptaki tanımı böyle…

 

Merak etmeyin Bursaspor ümidi kesip kendimi Tıp a falan adamış değilim.

 

Konuyu bir de böyle anlatmak istedim…

 

Sadede geleyim…

 

Camialar da yaşayan bir organizma gibidir. Yapılan değişikliklerde doku uyumu olmaz ise getirilen yeni parça bir süre idare etse de çürümeye başlar ve en sonunda kesip atmak gerekir.

 

Bursaspor Camiasının yıllardır değişmeyen ve aslında onu şampiyonluğa taşıyan yazılı olmasa da gizli bir anayasası kuralları vardır. İşte o kurallar Onu şampiyonluğa taşımış, ülkedeki garip futbol düzenine karşı dik durmasını sağlamıştır.

 

Bahsettiğim organizmanın gövdesi taraftarlardır. Organlar ise yönetim, kongre üyeleri, basın, teknik heyet, futbolcular diye gider. Bu organlarda tabi ki önemlidir ve olmazsa olmazdır. Ancak O gövdenin dokusuna,  uygun olmaları şarttır.

Aksi takdirde ağrılar, sızılar bunun sonucunda da aksaklıklar baş göstermeye başlar.

 

Sonuçta tüm vücuda etki eder.

 

Bursaspor ahalisi adaletten, dürüstlükten, cesaretten, samimiyetten, hoşlanır. Kendine yakışan hedefleri hedef alanlarla, vizyonu olanlarla birlikte yürümek ister.

Bu kriterlere ve kırmızı çizgilere uymayan yani dokusu tutmayanlarla bir şekilde mutlaka ayrılır.

Yani doku uymuyorsa, uymuyordur. Hiçbir müdahale bunu değiştirmez. Gelecek seneyi de kaybetmemek adına…

 

Bursaspor’a uymayan, aklı burada olmayan, bu camianın beklentilerini anlayamamış, büyüklüğünü kavrayamamış, kendi burada, aklı başka yerde olan, istenilen futbolu oynayamayan, oynatamayan veya kaçak güreşen bütün isimlerle sezon sonunda yolları ayırmak herkes için çok daha iyi olacaktır. 

Camiamızı tanıyoruz olmadı mı olmaz, olmayacaktır. Zorlamaya gerek yok.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?