USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Beşiktaş maçı...

08-04-2016

Camiasının, kombinesinden,  locasına kadar gösterdiği ilgi de ayrıca önemliydi. Önümüzdeki örnek Beşiktaş olduğu için bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum.  Bizim şehrimizde herkes üzerine düşen özeleştiriyi yapar inşallah.

Beşiktaş Kulübü yeni stadının açılışını Bursaspor maçıyla yapacak. Konumu, kaliteli malzemeleri ve hazır hale gelmiş sosyal alanları ile güzel bir stat yaptılar. Ancak Türkiye’deki diğer statlarla aynı olan tribün mimarisi, kapasitesinin düşüklüğü ile bir Timsah Arena kesinlikle değil.

Pazartesi günü bursa.com ekibi olarak İstanbul’dan maç öncesi ve sonrası canlı yayınlarla bu konuda da değerlendirmelerimiz olacak.

70’li yıllarda O statta 40 binlere oynuyorlardı. Yine aynı sayılara ulaşmaları kendi adlarına güzel olmalı tabi ki. Bu sene kalan maçlarda 41903 kişilik stadı tam anlamıyla dolduracak ve rakibe ve hakemlere baskıyı kuracaklar.

Bu tablo ile ilk karşılaşacak takım da Bursaspor olacak. Yeşil beyazlı futbolcular tecrübeli ve bu tip atmosferlere alışkın. Sonuçta tribünlerin sahadaki oyunculara, özellikle tecrübeli olanlara etkisi bir noktaya kadardır. Tabi hakemler için aynı şeyi söylemek biraz zor. Özellikle İstanbul’daki maçlarda çok etkileniyorlar. Dileriz korktuğumuz başımıza gelmez.

Öte yandan Şenol Güneş’in futbol anlayışı malum.  İlk dakikadan itibaren baskıya başlayacaklardır. Beşiktaş’ın yenilmeyecek bir ekip olmadığını bu sene defalarca görüldü. Önde baskı, yoğun pres, alan daraltma ve kesilen pas bağlantıları bu tip futbol tercih eden ekiplerin oyunlarını bozar. Defans ve özellikle kaleci problemleri olduğu da ortada. Formsuz Boyko’nun dinlendirilip, Tolga Zengin’in kalede olacağını düşünüyorum. O da pek formda sayılmaz; ama en formsuz kalecilerin bile Bursaspor’a karşı panter kesilmesi geleneği ! tekrarlanmazsa bu gerçekten değerlendirilebilecek  bir handikap. Sakin; ama korkak olmayan, rakibi durdururken oluşacak fırsatları değerlendirecek Bursaspor, Beşiktaş tarihine acı bir hatıra bırakabilir. Siyah beyazlı camianın böyle bir hatırası geçmişte var. Dolmabahçe Sarayı’nın ahırları kaldırılıp yerine İnönü’ Stadı inşa edildiğinde ilk maç 1947 yılında oynandı ve  Beşiktaş İlk maçı 3-2 kaybetmişti.  Tarih tekerrürden ibarettir sözü bu anlamda umut olabiliyor. Böyle bir tekerrür olursa gece yarısı yaşanacak tekerrür yani karşılamaya gelecek binlerce kişiyle yakılacak ateş, Bursaspor’u Avrupa’ya kadar götürür. Zor ama neden olmasın ?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?