USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hesap zamanı!

05-04-2016

Şampiyonluk gelirlerine rağmen 90 milyon borçla kulübü devreden Şampiyon yönetim ile borç çığı oluşmaya başlamış. Ardından kulüpten su bile içmediğini söyleyen ama çevresindeki bazı kişilerin yaptıklarını gözden kaçıran Körüstan ile bu çığ çapı iki katına çıkmış. Sonrasında göreve gelen Recep Bölükbaşı ve kurmaylarının sayesinde de adeta bir dağa dönüşmüş. Kısacası 300 milyon liraya yakın borcun oluşmasında Yazıcı, Körüstan ve Bölükbaşı yönetimlerinin de de payı var.

Başkan Ay fısıltı gazetesinden konuşulanların aksine camianın kendilerinden bekleneni yapacaklarını ve hukuki süreci başlatacaklarını açıkladı. Kendilerine aba altından sopa göstermeye çalışanların da çabalarını boşa çıkardı.Böylece Bursasporluluğunu, cesaretini ve iyi niyetini de bir kez daha göstermiş oldu.

Bunun altını çizdikten sonra ibra olmayan ve ardından Ernst&Young Denetim Şirketi’nin denetiminden de geçemeyen haklarında hukuki sürecin başlatılacağı Recep Bölükbaşı Yönetimini ele alalım. Tabi bu arada bir başka denetim şirketinin de ayrıca incelemelerini şuan sürdürdüklerini belirtmek istiyorum.

Recep Bölükbaşı ve Kurmayları kulübün altına dinamit koyan, ticari anlamda da büyük başarısızlıklar içeren anlaşmalarla, alelacele yapılan ‘menajer ücretleri kılıflı’ aktarılan paralarla, akıl almaz ve saçma sapan ödeme planları ile, Bakambu’da olduğu gibi futbolcu satışlarında yapılan ve dünyada örneği olmayan açıklanamaz ödemelerle, geciktirilen borçların getirdiği faiz ve cezalarla, sponsorluk anlaşmalarında kulübün çıkarını değil de kendi konforunu gözeten anlaşmalarla, Bursaspor Kulübü’nü hem kötü yönetmişler hem de hesabını veremedikleri büyük meblağların altına imza atmışlar. Kulübü resmen batırma noktasına getirmişler.

Bursaspor Kulübü yönetimi şehrin ve camianın emanetidir. Emanete hıyanet kabul edilemez. O makam kimsenin babasının çiftliği değil. İşte böyle yüreği büyük birileri gelir hesabını sorar. Burada camianın bir daha böyle şeyler yaşanmaması için Ali Ay ve arkadaşlarına büyük destek vermesi gerekiyor. Ali Ay belki hata yapar; ama Bursaspor’a yanlış yapmaz. Bunu şuana kadar ki çalışmaları ile net olarak ortaya koydu. Taraftar da tavrını net olarak ortaya koymalı. Bu zor süreçte kulüp için çırpınanlarla, ölü taklidi yapanları iyi ayırt etmeli ve haklarını teslim etmeli.Yönetim ve taraftar Bursaspor’u düzlüğe çıkarmak için çırpınırken ortalıklarda olmayan iş adamlarının yani “gücü olduğu halde loca-kapı almayanların sıradan kongre üyelerinden farkı yoktur. 

Bu kulüp üzerinde söz hakları da ancak o kadardır” mesajını net olarak vermeli.

Kulübün ihtiyacı olduğunda ortada görünmeyenlerin yıllardır olduğu gibi “ağam paşam” muamelesi görmemesi gerekiyor artık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?