USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Tarihi fırsat

03-04-2016

O yüzden futbolu daha çok seven kentleri Süper Lig'de görmek istiyor insan. 

Hamza Hoca tarafından sahaya sürülen kadro deplasman takımı hüviyetindeki Bursaspor için doğru tercihlerden oluşturulmuştu. 

Timsah kontraatak futboluna yatkın isimlerle  can çekişen rakibinin üzerine ilk dakikadan itibaren gitmeye başladı. Ancak yeşil beyazlılar da Traore ve Faty kötü performanslarıyla takımın ritmini bozan isimlerdi. Zamanlamaları, pas tercihleri ve fizik avantajlarını kullanamayan bu iki siyahi oyucu adeta el freni gibiydiler.  Buna karşın Batalla'nın olgunlaştırmaya çalıştığı Bursaspor atakları yıldız oyuncuya uygulanan etkili pres ile etkisizleştirilmeye çalışıldı. Deniz ve Sercan hareketli oyunlarının karşılığını asist ve golle alırken, Sivassporlu Beykan, Yiğit, Burhan ve Atıf Bursaspor'un orta ve ileri bölgesinden çok daha rahat hareket ettiler. Kanatlardan sağlı sollu çok etkili geldiler. Tamam bir oyuncuyu tutamamak anlaşılabilir; ama rakibin en tehlikeli dört oyucusunun birden bu şekilde boş bırakması bu maçta başa çorap örmedi; ama daha becerikli ayaklara sahip rakipler bunu affetmez. Bir çok pozisyonda defansın zamanında müdahaleleri ve Harun'un reflekslerini de göz ardı etmemek lazım tabi ki.

Hamza Hamzaoğlu'nun ikinci yarıdaki müdahaleleri de skorun Bursaspor lehine dönmesine katkı sağladı. Özellikle Stoch ve Necid Timsahın oyununa  hareket getirdi.  

Maçı her iki takım da kazanmak isteyince pozisyon zenginliği vardı. Bol bol kale önü mücadelesi izledik. Bunlar da daha becerikli olan kazandı.

Maçın kahramanı Deniz Yılmaz severek ve isteyerek giydiği formasının hakkını veriyor. Fırsatçı özelliğini hırsı ile birleştirerek her hafta rakip ağları havalandıran oyuncu gönüllere de taht kuruyor. Böyle devam ederse Serdar ve Harun'a Milli Takımda eşlik edebilir. 

 

Kendisini büyük çaba ve usta manevralarla Bursaspor'a kazandıran yönetici Yüksel Çolak'a da teşekkür etmek gerekiyor. Tribünden gelen insanları bazı mevkilere yakıştıramayan zihniyete de güzel kapak oluyor bu tip başarılar.

 

Bursaspor bu galibiyetle üst sıralar için yeniden umutlandı. Bu hafta rakip Beşiktaş. Yeniden yaptıkları statlarında büyük motivasyonla sahaya çıkacaklar. Bu ekstra motivasyon kendilerine olumlu yansırsa Timsahın işi gerçekten zor; ama bu atmosfer onları olumsuz da etkileyebilir. İşte burada akılcı ve doğru bir oyun anlayışıyla Bursasporlu futbolcular Siyah beyazlıların tarihine acı bir hatıra bırakabilir. Bursasporlu futbolcuların önünde hem Avrupa hedefi için hem de camiaya tarifsiz bir mutluluk yaşatmak için çok iyi bir fırsat var.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?