USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkan Ay'dan bir yenilik daha

26-03-2016

Spor editörümüz Adnan Batır, Başkan Ay’ın açıklamalarını haberleştirip sizlere aktarırken önemli bir konuyu bana bırakmasını rica ettim.

Başkan kulübün ekonomik, idari, sosyal ve sportif alanları ile ilgili çalışmalarını anlatırken güven verici söylemleri ile gerçekten bizlere umut verdi.

Ali Başkan’ın değindiği önemli konulardan biri de tüzük değişikliği ile ilgili yapılan çalışmalardı.

Bu noktada planladığı önemli bir değişikliğin altını çizdi.

 

7 KİŞİLİK YÖNETİM MODELİ

 

Başkan Ay, Yönetim Kurulu üye sayısını 15’den 7’ye indireceğini açıkladı. Görev bölümünü de ekonomik, sosyal ve sportif alanlarda üçe böleceğini vurgularken, bu alanları üç başkan yardımcısı ile idare etmeyi planladığını da söyledi.

Yıllardır 15 kişinin yer aldığı ancak görev dağılımlarında kurulan sağlıksız yapılar, kişilerin ehil olmadıkları alanlarda görev almaları istenilen randımanı bir türlü vermiyordu.

Bu 15 kişinin içinde görevini ciddiye alıp yüksek performans gösteren ise 3-5 kişiyi geçmiyordu.

İşte bu sıkıntıyı gidermek için doğru teşhis ve tedavi planı da sonunda geldi.

Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin de yıllardır benimsediği ve uyguladığı bu modeli Bursaspor’a entegre etmek gerçekten çok önemli ve yerinde bir karar.Yönetim kurulunu gereksiz kalabalık ve hantal yapıdan kurtarıp, işin ehli kişilere daha sağlıklı bir görev planlaması ile oluşturmak performansı çok ama çok artıracaktır.

Kulübü ekonomik anlamda düze çıkarmak için gecesini gündüzüne katan Başkan Ali Ay’ın, sportif alanda da doğru hamleler içinde olduğunu gözlemlerken, web.tv ziyaretinde öğrendiğimiz bu son planlaması kulüp adına olumlu icraatlarına her alanda devam ettiğini görmüş olduk.

Başarıyı yakalamış dünya kulüplerinin yönetim şekillerini Bursaspor’a entegre ederek uygulamaya kimsenin itirazı olmayacağına göre, en uygun zamanda bu 7 kişilik yönetim kurulu modelinin hayata geçmesini diliyoruz…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?