USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Perakende teknolojileri

22-03-2016

Bu hain saldırıların bütün ülke halkını derinden yaraladığını, insanların moralini bozduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Fakat Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu; Mustafa Kemal Atatürkün söylediği gibi “Türkiye Cmhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Hiçbir hain güç ülkemizin bütünlüğünü ve birliğini yıkamayacaktır. Millî birlik ve beraberlik bu ülke halkının ruhunda, geninde ve kanında vardır.

Başımız sağolsun Türkiyem, başımız sağolsun güzel insanlarımız.

Geçen hafta İngilterenin başkenti Londra da Retail Business Ttechnology perakende teknoloji fuarına katılmak için gitmiştim. Sevgili Ekohaber okuyucuları ile fuarı ve gözlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

Dijital teknoloji sayesinde ilk kez bir fuara kuyruğa girmeden ve rahat bir şekilde giriş yapmış olduk.

Fuara gitmeden önce, bilgisayardan çıkarmış olduğunuz giriş kartlarını boynunuza asmanız yeterli oluyor ve fuarda kartvizit alışverişi de olmuyor stant görevlileri, standınıza uğrayan bütün ziyaretçilerin bilgilerini boynunuzdaki kartlardan otomatik olarak kaydediyorlar.


Bazı stantlarda ise sizleri robotlar karşılıyor, üstelik çok sayıda yabancı dil bilen robotlar ziyaretçilere çay kahve servisi bile yapıyorlar.

Eğer istiyorsanız bu sevimli ve çok dil bilen robotları 20 bin dolar karşılığı satın da alabiliyorsunuz.

Perakende dünyasında dijital dönüşüm almış başını gidiyor. Çok kısa gelecekte marketlerde, restoranlarda, iş yerlerinde artık alışverişinizi yaptıktan sonra hiç kimse ile karşılaşmadan cebinizdeki kredi kartını da çıkarmadan otomatik işlemle alışverişinizi tamamlayabileceksiniz. Cep telefonları sayesinde isterseniz markete bile gitmeden birkaç saat içerisinde her türlü ürünü kapınıza kadar getirtebileceksiniz.

Mağaza ve marketlerde anons sesi kişiye özel olacak, ilginizi çeken ürün hakkında bilgi almak istediğinizde sesi sadece siz duyabileceksiniz. Bu sistemi anlatmışlardı bir türlü kafamda şekillendirememiştim ama hayretler içerisinde şahit olduğumu söyleyebilirim.

Ayrıca çok kısa süre içerisinde bütün iş dünyasında her şey dijital ekranlar ile anlatılacak, belki cadde sokaklarda bile tabela sistemleri kalkacak ve cep telefonları ile entegre olacak.

Son olarak;

Fuardan sadece anladıklarımı yazabildim bir de anlamadıklarım vardı ki inanın yazdıklarımdan daha çoktu.

Belki eski nesil nostaljik olarak alışverişe gidecek, yeni nesil ise sadece eski alışveriş merkezlerini müze niyetine ziyaret edecek.
Saygılarımla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?