USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Timsah Arena ve eksikler

08-03-2016

Bizlerden bunları Büyükşehir Belediyesi’ne aktarmamız isteniyor. Kendi görüşlerimizi de katarak bir şeyler karalamak istiyorum.

Öncelikle stadın bitmeden açılması konusundaki eleştirilere katılmakla beraber, diğer taraftan açılmasa iki sene daha beklenirdi görüşünü de taşıyorum. Belki eksikler görülerek düzenleme yapılır diye düşünüyordum; ama pek öyle de olmuyor.

 

TİMSAH KAFASI

 

Aslında hala Timsaha benzer bir tarafı olmadığı için benzeyene kadar ( en azından kafa bitene kadar ) Timsah Arena demek istememeye başladım!

Timsah kafasında parasal sorunlar yüzünden gecikme yaşandığını biliyoruz ama mühendislik ve  mimari anlamda da sorunlar olduğu ortada. Tamam bir süre sorunlar yaşandı; ama artık çözülmeli. Başka mimarlarla, mühendislerle mi çalışılır bilmiyorum; ama resmen kabak tadı verdi. İsim hakkının pazarlanamaya çalıştığı bir süreçte stadın simgesinin bitirilememiş olması kabul edilemez. Bu durum maddi manevi zarar veriyor. Bu konuda kayda hiçbir bilgilendirme yapılmaması da ayrı bir saygısızlık.

 

LOCALAR ŞANTİYE GİBİ

 

Stadın iç bölümleri de hala inşaat görünümünde. Tamam Türk işi yaptık böylece açtık; ama çalışmalar neden devam etmiyor? Daha kötüsü en büyük gelir kaynağı localar bitirilemediği için satılamıyor, satılanlar da sahiplerine teslim edilemiyor. Kulübün bu kadar paraya ihtiyacı olduğu dönemde bu olacak iş mi?

 

ASANSÖRLER - TUVALETLER!

 

Temizlik ihalesi yapılacak ve inşaat pisliklerinden kurtulacağız. Bu tabi ki acilen olması gereken; ama tuvaletlerin durumu, eksik olan stat içi büfeler can sıkarken, batı tribünündeki asansör arızaları tehlike arz ediyor. Birilerinin başına bir şey gelmeden o asansörler elden geçirilmeli, bizden uyarması.

 

SİNEKLİKLER!

 

Evet Stadın dış bölümüne asılan o soluk yeşil renkli panelleri herkes “Sineklik” olarak adlandırıyor. Son derece de haklılar. Daha önce beğenilmediği için bunların takılmayacağı söylenmişti; ama ne olduysa yeniden takmaya başladılar. Bu kadar para harcanan bir eseri çirkinleştirmek için çaba harcanıyor adeta.

 

OTOPARKLAR

 

Stat çevresinde ve altındaki otoparklar hala kullanılamıyor. Bu tip aksaklıklar insanları soğutur. İnsanlar için konforlu bir ortam hedefleniyorsa, ki öyle söyleniyor. Araçları ile gelen taraftarların arabalarını ta Fizan’a! bırakmaları istenmemeli. Bunun yağmuru, çamuru var. Otoparklar acilen işler hale getirilmeli.

Buraya kadar yazdıklarımız Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki işlerdi.

Yönetimin müdahale edebileceği şikayet ve istekler de var tabi ki.

 

SİGARA SORUNU

 

Sigara içmeyen taraftarlardan, özellikle çocukları ile maça gidenlerden bu konuda çok şikayet geliyor.

Tribünde sigara içilmesi çok yanlış ve zaten yasak. Son maçta bir ailenin altında oturan üç kişi, buharlı ten gibi çıkardıkları dumanı aileye doğru gönderip durdular Yetkililer bu konuda daha hassas olmalı. Ama sigara içen taraftarlar için de tribünlerin arka kısmındaki alanlarda yer gösterilmeli.

 

ASIL EKSİK!

 

Buraya kadar eksikleri yazdık. Aslında Timsah Arena’da en endişe verici eksik taraftar.

Yağmur yağdı, ceza oldu, maç günü-saati uymadı gibi nedenlerle stat bir türlü dolmadı.

Mimari açıdan baskı yapılabilsin diye dizayn edilen tribünler boş olursa hiçbir anlamı yok. Çok yazdık Böyle bir statta dolu tribünler önünde oynamak maça 1-0 önde başlamaktır. Bursa’da kalan 4 maçta da 45 Bin kişi ile o stat dolmalı. Bursa’dan daha küçük ve futbol kültürü yönünden de gerideki şehirler 40 binlik statları doldurabiliyorsa, Bursa bunu haydi haydi yapar. Ayrıca taklit edilen şov ve tezahüratların asıl sahibinin kim olduğu göstermenin zamanı geldi.

 

ATATÜRK STADI’NA JÜBİLE

 

Bir diğer önemli konuya da değinmek istiyorum. Açılışı doğru düzgün yapılamayan Timsah Arena bir yana efsane Atatürk Stadı’na veda da edilemedi. “Timsah Arena’da eksikler olursa geri dönülebilir” diyerek veda organizasyonu havada kaldı. Ama görülüyor ki, Timsah Arena’da eksiklere rağmen devam edilecek. O zaman emektar Atatürk Stadı’na bir jübile organizasyonu şart. Güzel öneriler var. Ankaragücü veya Bursasporlu şöhretler arasında yapılacak bir veda maçı, meşaleler ve sis bombaları ile yapılacak tribün şovları, bir akşam saha içine çadırlar kurup sabaha kadar taraftarların eski günleri yad etmesi gibi güzel öneriler var. Camianın isteklerine anında refleks gösteren yeni yönetimin eminim bu konuyu da en uygun zamanda dikkate alacağını düşünüyorum.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?