USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yazdım arkadaşım

01-03-2016


Geçen hafta yazmış olduğum “Made in sanayi 4.0 ve kobiler” başlıklı yazıma çok sayıda olumlu tepki aldım.
Özellikle sanayici ve üretici kesiminden gelen isteklerde Ar-Ge teşviklerinin yenilenmesine rağmen kobilerin yapısına uymadığını ve yeniden düzenlenme yapılmasını istiyor sanayi kesimi bunu belirtmeliyim.
Bu arada telefonla beni arayan ve “yaz başkanım” diye başlayan sanayici arkadaşlarım “turizme teşvik varsa bize niye yok diye de sor” demektedirler, ben de bu acizane isteği Ekohaber kanalıyla iletmek istiyorum.
Bir başka arkadaşım ise söyle bir istekte bulunmuş. İhracat teşviğinin yeniden ele alındığının bilincinde olan bu sanayici, özellikle hiç ihracat yapmayan üreticiler için ihracata teşvik yasası çıkmalı ve bunun yanında ihracat yapan sanayiciye, yıllardır dile getirilen fakat verilmeyen ihracatçı pasaportunun mutlaka verilmesi gerektiğini ve bunun çok iyi bir teşvik olabileceğini de belirtmektedir.
Tabiiki bende bu arkadaşlarımın bütün isteklerine katılıyorum özellikle ve bu güzel isteklere aracı olarak beni görmeleri de ekohaber ve yerel basının etkisi olduğu inancının bir karşılığı olduğunu düşünmektediyim.
Ayrıca da ihracat yapan dış ticaret şirketlerine ihracat pasaportu verildiğini, fakat bunun bir parmağın sayısını geçmediğini kulaktan kulağa duymaktayız.
Temennim bu güzel istekler karışılığını bulur diye de düşünmekteyim.
Sanayici, üretici, çalışan arkadaşlarım “yaz arkadaşım” dediklerinde de elimden geldiğini de yazmaktayım.
Ayrıca belirtmek istiyorum, politik konular hakkında yorum yapan arkadaşlarıma düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanlar farklı düşünmelidirler, eleştirmelidirler, hatta ve hatta fikirlerini bir yolunu bulup yazmalıdırlar.
Son olarak “yaz arkadaşım” diyen arkadaşıma “yazdım arkadaşım” diyerek bu haftanın başlığını da koyduğumu söylemeliyim.
Saygılarımıla...

EKOHABER

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?