USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Seneye kalmamalılar!

13-02-2016

Genç Kubilay’a şans vermesi önemliydi.  Kubilay kanattan daha çok göbekte faydalı olabilecek bir oyuncu. Bu maç pek fazla istediği topları alamadı. İkinci yarı yerini Dzsudzsak’a bırakması geç kalınmış bir hamleydi. Kubilay ve De Sutter’in aynı anda sahada olması pek doğru görünmedi. Maçın başından itibaren sahaya doğru yayılan, doğru kat eden ve oyunun temposunu iyi ayarlayan Gençlerbirliği takımıydı. En kötüsü golün ve gollerin geleceğini hissetmek. 

Rakip sağlı sollu üzerinize geliyor, ceza alanı önünde de etkili paslaşmalarla savunmanızın kademesini ve adam paylaşımını alt etmeye başlayınca sonuç da kaçınılmaz oluyor. Maçın başından itibaren daha etkili şekilde ceza alanına giren Ankara ekibiydi. İbrahim Üzülmez ile bambaşka bir kimliğe bürünen kırmızı siyahlılar, Batalla’ya ayak uyduramayan Bursasporlu futbolcular karşısında sahayı çok daha iyi parsellediler. Bursaspor defansı biraz daha öne kurmak zorunda çünkü ceza alanı çevresinde rakipler istedikleri gibi at oynatıyor. Bu zaaf her maç yaşanmaya başlandı.

TEDBİR ALMAK ŞART!

Oyun kurgusundaki hatalar belki giderilebilir ancak bazı futbolcuların kendileri ile alakalı sorunlar giderilebilecek gibi değil. Erdemden de bahsedecek olursak bu oyuncu defansif ve ofansif olarak da çok zayıf, orta yapamıyor, arkadaşlarına pas aktarımları kötü. Bunlar dışında oldukça iyiydi! dersek konuyu daha iyi anlatmış oluruz sanırım. Açıkçası ben sahada kendisine pek tahammül edemedim. Hamza Hoca bu kadar uzun süre nasıl etti bilmiyorum. Bekir de yapmayı hayal ettikleri ile yapabildikleri arasında dağlar kadar fark olan oyunculardan. Sahadaki diğer isimlerde en fazla vasat seviyesine çıkabildiler. Futbol yetenek işi bu anlamda bazı oyuncularda çok da fazla ısrarcı olmamak gerekiyor. Kadro kalitesi futbolun en önemli unsurudur. Bu anlamda Bursaspor’un bu sene için yapabileceği en azından önümüzdeki haftada olduğu gibi manevi önemi olan karşılaşmalarda en üst seviyede mücadele etmek olmalı.

Öte yandan yeni sezonda da yolların ayrılması gereken isimler kendilerini zaten belli ediyor. Bu kadar şans bulup da hiçbir şey vermeyen oyuncularla devam etmenin manası yok.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?