USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hapşuuuu...

09-02-2016

Otuz, otuz beş yaşları arasında olan gürbüz ve aslan gibi adam işsiz olduğunu ve herhangi bir sağlık güvencesi olmadığını söylüyor…
Yanındaki yabancı, işsiz olana gelir testi yaptırmasını ve Sağlık Bakanlığının hiçbir geliri olmayana genel sağlık sigorta olanaklarından bahsediyor.
Git gelir testi yaptır hiçbir gelirin yoksa devlet sana bakar diyor. Sağılık bakanlığının bu kamu spotundan sizler ne anlıyorsunuz bilmem ama, ben hep çalışmaya gerek yok anlamı çıkartıyorum. Yani işim olmazsa da devlet öyle böyle bana bakar diyorum.
Bu kamu spotunda öncelikle kendisinin sosyal güvenlik kurumuna müracaat edip etmediğini sormuyor, iş arayıp aramadığını sormuyor, neden işsizsin diye sorgulamıyor. Ben bu kamu spotunu her izlediğimde, işsiz de olsam devlet bana bakar işe ne gerek var ki hissine kapılıyorum. Benim gibi basit düşünen milyonlarca insan ve işsiz ve iş arama veya çalışmayı göze almayan insanlar için güzel bir teşvik.
Bence kamu spotlarında gençler ve özellikle de işsizler işe teşvik edilmeli, yeni iş olanaklarından bahsedilmeli.
Sosyal güvence kurumları çalışanların vergisinden kesilen paralar ile sağlık ve sosyal güvence oluşturan havuzdan besleneceğine o havuza su taşıyan teşvikleri ve çalışma alanları yaratabilecek kamu spotları oluşturmalı.
Devlet asgari ücretten vergi almamalıdır, gençleri çalışmak için ve nitelikli insan olabilmeleri için özendiren kararlar çıkarmalıdır, genç nesil çalışmaya teşvik etmelidir.
Tamam sosyal devlet anlayışında yardıma muhtaç olanlara, mağdur olanlara her türlü el uzatmalıdır, yardım da etmelidir. Ama şu gerçekte asla unutulmamalıdır, gençlere iş olanakları açmak ve onları çalışmaya da teşvik etmek ve çalışan vergi veren, üreten, insanlar arasında yer almasının güzellikleri kamu spotu olarak kullanmalıdır.
Tekrar tekrar söylemek istiyorum...
Hapşuuuulu kamu spotundan ben böyle anlamıyorum başkaları ne anlıyor bilemiyorum.
Saygılarımla...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?