USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yetti artık!

06-02-2016

Ama bunu öyle profesyonelce yapardı ki kendisi asla eleştirilerin hedefi olmaz; ama maçın sonucu aldığı talimata göre biterdi. Kendisinin bu taktiklerini bilenler maçı kimin kazanacağını oyun içinde tahmin ederdi.  Bizim Göçek Onun kadar profesyonel değil. Niyetini çok açık belli ediyor. Bursa şehri ile geçmişte kötü anılarının olduğunu artık gerçekten düşünmeye başladım. Bir değil, iki değil. Yılardır her Bursaspor maçında art niyetli olduğunu gösteriyor.

“Gökçek’i maçlarımızda istemiyoruz” denmeli

Diğer şampiyon kulüpler nasıl art niyetli buldukları hakemleri aforoz ediyorsa, Bursaspor Kulübü de bu Hüseyin Göçek’i maçlarına istemediğini net olarak deklare etmeli. Özellikle zirveye oynayan takımlarla oynanan maçlara veya o maçlar öncesindeki maçlara atanarak Bursaspor’u doğrayan bu hakem ile Bursaspor’un başı gerçekten dertte.  Yani verdiği kararların basit hatalar değil art niyetli olduğu o kadar belli ki.

Bursaspor Sercan Yıldırım, Necid, yeni transferler Deniz Yılmaz ve Pablo Batalla ile rakibin üzerine dalga dalga giderken Necid’e gösterdiği kırmızı kartı ile oyuna direk müdahale etti ve Timsah’ın hızını kesti.  Bunun da yetmeyeceğini düşünerek Hamza Hoca’yı  sahadan attı. Bu kafayla bu birazdan seyirciyi de stadtan çıkartır” diye düşünmedim değil.

Bu müdahale ve Serdar’ın da yine sakatlanmasıyla Hamza Hoca’nın oyun planı da tamamen bozuldu .  Özellikle Serdar defansta yoksa Bursaspor gerçekten çok sıkıntı çekiyor. Sahada eksik kalan Bursaspor buna rağmen kaos futbolunda başarılı olduğundan İstanbul ekibi ile dişe diş bir mücadele verdi. Savunma dengesi bozulan Timsahlar rakibine pozisyonlar verdi. Özellikle rakibin ceza alanı önü ve  çevresindeki  paslaşmalarına engel olamayan Bursaspor Kaleci Mert’in de yine yetersiz kalması ve Sivok’un şansızlığıyla iki puan kaybeden taraftı. Özellikle Mert bir kaleci için çok kötü bir şey olan “Eyvah top kaleye geliyor” dedirtmeye başladı. Yani güveni iyice kaybetti. Konsantrasyon sorunu var. Bu sorunu neden yaşıyor bilmiyorum; ama kendisine bir an önce gelmeli.

Art niyetli bir hakem ile rakibe karşı 10 kişi oynayarak maç kazanmak gerçekten zordur. Ama Özellikle Sercan’ın ve yeni transfer Deniz Yılmaz’ın performansı çok iyiydi. Batalla’ya ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Üstad kaldığı yerden devam edeceğini açıkça ortaya koydu. Sahanın her yerindeydi ve o güzel paslarıyla yine resital verdi. Ayrıca şunu açıkça gördük ki kaybedilen puana rağmen Bursaspor bundan sonraki haftalarda çok daha iyi olacağını gösterdi.  Yeni katılımlarla bu oyuncu grubu ligin ilk yarısına göre çok daha başarılı olacaktır. Destek artarak devam etmeli.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?