USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Neden elendik?

31-01-2016

Keşke 3. Lig basket maçımıza verilen önem kadar, bu maça da önem verebilselerdi. Gelenlerde basketbol maçındaki desteğin çeyreğini veremedi. Yani futbolculara maçın önemini hissettirecek bir zemin oluşturulamadı. Bu konuda tribünde kendi payını çıkarmalı.

Öncelikle fazla yabancılı kadrolarda bu tip maçlar problem olur. Çünkü Türk futbolcusu gibi hissedemezler. Yetenekleri de kısıtlı olunca ortaya böyle sonuçlar çıkabiliyor. Aynı şey Allah muhafaza küme düşmeme mücadeleleri içinde geçerli oluyor. O yüzden takımın çoğunluğu yabancı olması büyük risk. Bursasporlu oyuncular kesinlikle konsantre değildiler. Karşı takım ise tam tersi müthiş motiveydi. Ne dedik Bursasporlu futbolcuların yetenekleri kısıtlı. Evet hepsini toplasanız bir yıldız etmiyorlar. Ama verilen paralar astronomik.

Kalede Mert Günok boyu posu ile iyi duruyor; ama performansı ile hiç iyi durmuyor. Aziz Behiç, Jorquera, Faty, Stoch , Sutter, Dzsudzsak bugün oynamamış olsa da Cuenca da öyle. Bu yabancılar vasatın bile altındalar. En iyi performanslarını gösterdiklerinde bile ancak vasat olabiliyorlar. Yıldız diye bize kakaladıkları bu isimlere, yıldızı geçtim, göktaşı bile denmez. Lig başından beri hiç biri üst düzey performans gösteremedi. İki alt ligden olan Diyarbakır ekibi karşısında oyunun kontrolünü dahi ele alamayan bir orta sahadan bahsediyoruz. Ne kanatlardan bindirme ver, ne bir orta ne de kaleyi bulan düzgün şutlar. Karşı da süper lig şampiyonluk adaylarından biri bile olsa bu kadar ruhsuz ve kötü bir oyunu eleştirecektik, dünkü rakibin karşısında bu performansı gösteren oyunculara ne desek az. Karşı takım ise maçın başından itibaren maçı istediğini gösterdi. Maçı da yeteneği ile değil hırsı ile kazandı.

CEZA VERİLMELİ

Başkan Ali Ay başarıya prim vererek olması gerekeni yapmıştı. Şimdi de başarısızlığa gereken cezayı vermeli. Çünkü sıradan bir lig maçı değil, Hedef olan kupa ciddiyetsiz bir oyunla kaybedildi. Bunun bir cezası olmalı. Telafisi olmayan bir maç bu şekilde kaybediliyorsa cezayı keseceksin ki ibret olsun.

BU OYUNCULARDAN KURTULMALI

Bu arada Batalla’nın araya atacağı toplara koşacak ve gol vuruşu iyi bir golcü iyi olurdu. Çünkü Necid de bu özelliklerde değil. Bursaspor Yönetimin sportif alanda bundan sonra en önemli hedefi bu yeteneksiz yabancılardan en kısa zamanda kurtulmak olmalı. Kazanılan maçlar dahil hiç biri güven vermiyor.

İşin özü şuan için mümkün değil; ama seneye Necid, Pablo, Dany , Hosagai’yi de katabiliriz. Dışındaki yabancıları göndermek gerekiyor. Bu maç tüm camiaya ders olsun. Kazanmak istiyorsan bunu topçuna da, rakibe de hissettireceksin. Bunu biz yapamadık. Karşı takım yaptı ve kazandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?